Γκρίνια ευρωβουλευτών στον Αθανασίου για τη Χ.Α

Γκρίνια ευρωβουλευτών στον Αθανασίου για τη Χ.Α

 

Συνάντηση με όλους τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων πλην ελαχίστων που δεν ήταν παρόντες , είχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου είχε μεταβεί στη πρωτεύουσα του Βελγίου με διαφορετικό αέρα ώστε να ενημερώσει για το πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στο τομέα του, αλλά η απόφαση για την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής άλλαξε τα δεδομένα.

 

Ο ίδιος ζήτησε να συναντηθεί με τους ευρωβουλευτές και να τους ενημερώσει σχετικά λέγοντας ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πως κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Επισήμανε βεβαίως ότι το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να είναι και κατηγορούμενοι.

Οι ευρωβουλευτές όμως αναφέρθηκαν στο περί δικαίου αίσθημα. Ο κ. Αθανασίου απαντούσε στους ευρωβουλευτές με νομικούς όρους, όχι πολιτικούς.

 

Οι ευρωβουλευτές ζητούσαν πολιτικές απαντήσεις πέρα από τις νομικές. Η Μαριέττα Γιαννάκου σημείωσε στην τοποθέτηση της πως καταλαβαίνει τις νομικές διαδικασίες υπάρχει όμως και το πολιτικό ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι η  μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν λανθασμένη και πρόσθεσε πως έγιναν λάθη και σε πολιτικό επίπεδο. «Δεν δίνουμε θετική εντύπωση, έπρεπε να είχε αρθεί η ασυλία τους» κατέληξε. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σταυρακάκης επεσήμανε, στον υπουργό δικαιοσύνης ότι για άλλη μια φορά αντί να κυριαρχήσει η ουσία , αναδείχθηκε η επικοινωνιακή πολιτική ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι Συλβάνα Ράπτη και Μαριλένα Κόππα από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη Ν.Δ υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη λειτούργησε άψογα.

 

Πηγή: egiakoumis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ