Την Τρίτη οι απολογίες των βουλευτών της Χ.Α.

Την Τρίτη οι απολογίες των βουλευτών της Χ.Α.

Ως «διευθύνοντες» σε εγκληματική ομάδα καλούνται να λογοδοτήσουν στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία, ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων βουλευτών ξεκινούν αύριο, οπότε θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από αύριο που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Χρήστος Παππάς, θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκινούν, επίσης, αύριο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι τρεις πρώτες, πριν από αυτές των βουλευτών και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να λογοδοτούν την Τετάρτη, όπως τουλάχιστον είχε αρχικά οριστεί, πριν αλλάξει η ημέρα απολογίας του κ. Μιχαλολιάκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ