Η τακτική του εισαγγελέα

Η τακτική του εισαγγελέα

Πριν από την έκδοση του πορίσματος, προηγήθηκαν διαδικασίες με άκρα μυστικότητα στην προσπάθεια των εισαγγελικών και διωκτικών αρχών να αιφνιδιάσουν και να μην γίνει αντιληπτό ούτε στα ΜΜΕ, πότε θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις.

Στις επικοινωνίες του αντεισαγγελέα, Χ. Βουρλιώτη, με δημοσιογράφους, το βράδυ της Παρασκευής, παρέπεμπε σε νέες ανακριτικές ενέργειες, οι οποίες θα γίνονταν από την επόμενη εβδομάδα, στην προοπτική κλήσης νέων μαρτύρων και νέων προανακριτικών ενεργειών.

Στην πραγματικότητα, συνέτασσε το πόρισμα, για να ακολουθήσει το μπαράζ των συλλήψεων. Έλεγε, μάλιστα ότι την επομένη ημέρα θα έφευγε εκτός Αθηνών και ότι η υπόθεση είχε ακόμα μέλλον.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, από την άλλη πλευρά, στις συνεχείς οχλήσεις όλες αυτές τις ημέρες υποστήριζε ότι δεν έχει την παραμικρή επαφή με τον αντεισαγγελέα ΑΠ για την υπόθεση και δεν γνωρίζει κανένα στοιχείο, προσπαθώντας να κρατήσει όλους σε απόσταση.

Όπως έκανε και στη φάση όπου μάρτυρες-κλειδιά κατέθεσαν με απόλυτη μυστικότητα στο γραφείο της στην Εισαγγελία ΑΠ, μέσα από ειδικό καθεστώς προστασίας μαρτύρων και με τη χρήση κωδικών, για να αποτραπεί η γνωστοποίηση των ονομάτων τους.

Μάλιστα, την Πέμπτη, τόσο η ίδια όσο και ο κ. Χ. Βουρλιώτης έλεγαν στους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, διότι δεν πρόκειται να γίνει καμία δικονομική ενέργεια και ότι η έρευνα έχει ακόμα μάκρος.

Στο πλαίσιο της “παραπλάνησης” των ΜΜΕ αναφέρθηκε, μάλιστα, ως επιχείρημα και το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ