Κουβέλης:Να μην αποκλείσουμε τις πρόωρες εκλογές

Κουβέλης:Να μην αποκλείσουμε τις πρόωρες εκλογές

 

«Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσή . Καμία βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να αποτρέψει τους ενόχους από το να βρεθούν μπροστά στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον Real Fm στην έκτακτη εκπομπή με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Άκη Παυλόπουλο.

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν καθυστερήσεις, είπε ότι η καθυστέρηση δεν προσδιορίζεται μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Ήταν προηγούμενη, με πλημμέλειες, αδιαφορίες και ηθελημένες παραλείψεις σχετικά με διερεύνηση υποθέσεις που είχαν γίνει γνωστές», είπε.

«Όλοι όσοι εμπόδισαν την προώθηση του αντιρατσιστικού, να καταλάβουν πόσο λάθος ήταν και πόσο επικίνδυνο ήταν αναφορικά με το εκ των πραγμάτων έμμεσο χάιδεμα της X.A.», επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος αδιεξόδου , ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι έχει επάρκεια η συνταγματική τάξη και η σχετική νομοθεσία.  Όπως σημείωσε, εάν παραιτηθούν της Χ.Α. , τότε θα προκηρυχθούν εκλογές στις περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί . Αναφορικά με τα σενάρια για ενιαίο ψηφοδέλτιο των κομμάτων είπε ότι είναι άκαιρο να συζητάει κανείς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  «Η απάντηση πρέπει να δίνεται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών και είναι δημοκρατικός θεσμός κάθε κόμμα να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα περιέπλεκε τα πράγματα, όμως θα «σηματοδοτούσε μια υποχώρηση της δημοκρατίας».

«Θα έδειχνε ότι  η δημοκρατία είναι τρομοκρατημένη με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Δεν πρέπει να τις αποκλείσουμε όμως τις πρόωρες εκλογές στη βάση και του γεγονότος ότι προωθούνται καινούρια μέτρα», υπογράμμισε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ