Φουντώνει η κόντρα Σγουρού-Μιχελάκη

Φουντώνει η κόντρα Σγουρού-Μιχελάκη

 

Με σημερινή του παρέμβαση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε  να τεθεί άμεσα σε αργία υπάλληλος του ΕΔΣΝΑ στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις και τελεί υπό περιοριστικούς όρους και εγκαλεί τον πρόεδρο του φορέα Ιωάννη Σγουρό για ολιγωρία. Διαβάστε εδώ

Σε απάντηση του στον κ. Γιάννη Μιχελάκη, ώστε να τεθούν σε αργία υπάλληλοι, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

 

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το Δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο γίνεται αναφορά σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής. Καταρχήν θέλω να ενημερώσω τον κ. Υπουργό, επειδή προφανώς δεν τον έχουν πληροφορήσει σωστά, ότι πρόκειται για υπάλληλους του ΕΔΣΝΑ (ΝΠΔΔ) και όχι της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 118 του ν. 3584/2007, ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει υποχρέωση να ανακοινώσει αμέσως στην Προϊσταμένη Αρχή του υπαλλήλου και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κάθε ποινική δίωξη που ασκείται. Ο ΕΔΣΝΑ δεν έχει καμία ενημέρωση από την Εισαγγελία για άσκηση δίωξης σε κανέναν υπάλληλό του. Ο ΕΔΣΝΑ χωρίς να έχει ενημέρωση για άσκηση ποινικής δίωξης δεν μπορεί να θέσει κανέναν σε αργία.

Ειδικότερα:

Α. Για τον πρώτο αναφερόμενο στο δελτίο τύπου του Υπουργείου υπάλληλο ο ΕΔΣΝΑ, χωρίς να έχει κατά νόμο υποχρέωση απέστειλε ερώτημα προς την Εισαγγελία Πειραιά, ζητώντας να μάθει αν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση.

Β. Για τους άλλους δύο υπαλλήλους του ΕΔΣΝΑ, για τους οποίους ο κ. Υπουργός αποστέλλει ερώτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, τον πληροφορούμε ότι ο μεν πρώτος έχει ήδη τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία για άλλη υπόθεση, ο δε δεύτερος δεν βαρύνεται με καμία κατηγορία και δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Επιπλέον, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο και να προχωρήσει στην εκδίκαση όλων των εκκρεμών υποθέσεων του ΕΔΣΝΑ, έχουμε από τις 29/7/2013 απευθύνει ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Στις 10/9/2013 επανήλθαμε με εξαιρετικά επείγον έγγραφο προς τον ίδιο τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας εκ νέου απαντήσεις, ώστε να προχωρήσει η εκδίκαση των υποθέσεων. Ακόμα περιμένουμε.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ ανέδειξα τα προβλήματα λειτουργίας και τα αδιέξοδα του Συνδέσμου και απευθύνθηκα, κατ’ επανάληψη, τόσο στον Πρωθυπουργό της χώρας όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, καταθέτοντας έγγραφη αναφορά και ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων, και έστειλα σωρεία επιστολών προς όλους τους αρμοδίους χωρίς καμία απάντηση.

Επισημαίνω ότι με έγγραφο είχαμε απευθυνθεί και στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, και τον ενημερώναμε για την υπόθεση.

Άλλωστε ο κ. Καλογερόπουλος είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ και συμμετέχει στη διοίκησή του, ενώ παράλληλα είναι και ελέγχων στις αποφάσεις του Συνδέσμου που ο ίδιος συμμετέχει. Δηλαδή ελέγχων και ελεγχόμενος.

Τέλος, για τα θέματα αυτά έχει δοθεί απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ,  για  όλες τις  περιπτώσεις που μας έχει γνωστοποιηθεί άσκηση δίωξης, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες και ήδη έχουν τεθεί σε αργία 5 υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ και 14 στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 2 απολύθηκαν. Για ορισμένες μάλιστα από τις περιπτώσεις αυτές έχω δεχθεί προσωπικές επιθέσεις.

Τέλος, θεωρούμε ότι ο κ. Υπουργός, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και έκδοση του ανακριβούς δελτίου τύπου, θα έπρεπε να είχε επικοινωνήσει, είτε με τον Πρόεδρο, είτε με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ της επιλογής του, για να πληροφορηθεί τα πραγματικά περιστατικά.

Παρακαλούμε τον κ. Υπουργό Εσωτερικών να ελέγξει την αλήθεια των στοιχείων που του θέτουμε υπόψη και να απομακρύνει από δίπλα του αυτούς που τον παραπληροφόρησαν.

Τέλος, θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο τρόπο. Για τα έργα και οι ημέρες του ΕΔΣΝΑ η Πολιτεία θα έπρεπε εδώ και 30 χρόνια να ευαισθητοποιηθεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ