Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Χαρακόπουλου

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Χαρακόπουλου

 

Kόντρα ξέσπασε μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου με αφορμή ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο με θέμα «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή στην Εποχή της Κρίσης» στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Δημήτρης Γελαλής και Ηρώ Διώτη δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν το “παρών” στην ημερίδα.

“Η ημερίδα που διοργανώνει το αρμόδιο Υπουργείο για την πρωτογενή παραγωγή θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και εκπροσώπων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, χωρίς να αφήνεται, βάσει του προγράμματός της, χρονικό περιθώριο τοποθέτησης των εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, δηλαδή, επιλέγει να μην ακούσει καν την αντίθετη άποψη, είτε γιατί δεν την αφορά είτε γιατί δεν τη συμφέρει” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

“Καθιστούμε ξεκάθαρο στους υπεύθυνους για την εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε συμμετέχει σε σκηνοθετημένες και μονόπλευρες φιέστες της μνημονιακής κυβέρνησης, με στημένους μονολόγους που απευθύνονται σε ένα κομματικό ακροατήριο”, επισημαίνουν.

 

Να ξανασκεφθούν τη στάση τους και να προσέλθουν με εποικοδομητικές προτάσεις και θέσεις στην ημερίδα καλεί τους βουλευτές Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

“Με κατάπληξη διαβάζουμε σε ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας”, αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, ότι στην ημερίδα που συνδιοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, “η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επιλέγει να μην ακούσει καν την αντίθετη άποψη, είτε γιατί δεν την αφορά είτε γιατί δεν τη συμφέρει” και ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει σε σκηνοθετημένες και μονόπλευρες φιέστες”. Η ημερίδα, σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος, είναι ενημερωτική κι ανοιχτή σε όλους ώστε να προσέλθουν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

“Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις», προσθέτει, «δεν φέρνουν την ανάπτυξη, δεν νικούν την κρίση, και επιπλέον δεν συμβάλουν στη συνοχή της κοινωνίας. Αν σκοπός είναι η ικανοποίηση του θυμικού των ψηφοφόρων, αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της εθνικής προσπάθειας. Οι παλιομοδίτικες «επαναστατικές κορώνες» δεν αφορούν τον Έλληνα αγρότη του 2013, ο οποίος έχει και γνώση και σύνεση”, καταλήγει.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ