Μπουτάρης: Εκδήλωση κατά της βίας

Μπουτάρης: Εκδήλωση κατά της βίας

Πρόταση στους φορείς της Θεσσαλονίκης να διοργανώσουν από κοινού μια εκδήλωση κατά της βίας, η οποία δεν θα είναι πορεία, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είπε ότι η θέση του για τη Χρυσή Αυγή είναι γνωστή και επειδή είναι ένα αναγνωρισμένο κόμμα στη Βουλή «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην τη ψηφίζουμε». Κάλεσε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, ως προς το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, επειδή τώρα αποφάσισε να στείλει στη δικαιοσύνη 32 φακέλους υποθέσεων βίας, που είχε καιρό στη διάθεση του. Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, που είχε μιλήσει για «λιντσάρισμα» του δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα. Τόνισε ότι δεν θέλει να διευρύνει το θέμα της εκδήλωσης κατά της βίας και για την περίπτωση του κ. Καμμένου και όταν από το ακροατήριο σημείωσαν πως και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέστη βία, σχολίασε: «Κακό του κεφαλιού του».

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να σταλεί επιστολή στην κυβέρνηση με την οποία θα την καλούν να στηρίξει την υποψηφιότητα της Σμύρνης και όχι του Ντουμπάϊ για την EXPO του 2020. Από την Τουρκία είδαμε θετικά, ενώ από το Ντουμπάϊ όχι, εξήγησε ο δήμαρχος και σημείωσε πως οι Τούρκοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα αναμένεται να ανέλθουν στο ένα εκατομμύριο έναντι 700.000 Ελλήνων επισκεπτών στη γειτονική χώρα. Πρότεινε, ακόμα, να καθιερωθεί μία Κυριακή κάθε μήνα ως ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και να περάσει στον Δήμο η πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ