Kρατά αποστάσεις η Μπακογιάννη

Kρατά αποστάσεις η Μπακογιάννη

 

Αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων κράτησε για ακόμη μια φορά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απευθύνοντας έκκληση για αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου, προστασία του κοινοβουλευτισμού και απομόνωσης της Χρυσής Αυγής.


“Υπάρχουν σύμβουλοι που μπορεί να έχουν απόψεις αλλά δεν είναι δική μου άποψη. Από το Μάιο έχω πει πως η πολιτική των άκρων δεν είναι η σωστή κατεύθυνση. Είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ  είναι άκρο. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με διχαστικές λογικές» είπε η κα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως η ηγεσία δεν μπορεί να είναι ανιστόρητη”, τόνισε μιλώντας στον Αlpha 989.
Πάντως, πρόσθεσε ότι “και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγαίνει με το σύνθημα “εμείς και οι άλλοι”, είναι διχαστικό”. 


Επίσης, η κυρία Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί εκτός η Χρυσή Αυγή λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μου φαίνεται λογική η κατάργηση κόμματος. Δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα» αλλά τόνισε πως η νομοθεσία για την τρομοκρατία μπορεί να εφαρμοστεί, αφού φαίνεται πως στοιχειοθετείται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.  “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχει άνθρωπος που ειδοποίησε 30 ανθρώπους κτλ. Μέσα στην τραγικότητα του γεγονότος δόθηκαν στον κ. Δένδια τα στοιχεία για να προχωρήσει”, είπε.

Επανέλαβε πως «εδώ και πολλά χρόνια δίνω τη μάχη μου για μηδενική ανοχή στη βία. Πάρα πολλές φορές σε αυτόν τον αγώνα είμαστε πολύ λίγοι. Είναι η ώρα της αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου, της εθνικής θωράκισης και της ουσιαστικής απομόνωσης του φαινομένου της Χ.Α. Το «όχι» είναι πολύ πιο εύκολο από το «ναι». Σήμερα είναι η ώρα του «ναι» . Έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που μας ενώνει. Είναι η προστασία των πολιτών μας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ