Παπανδρέου: Η βία δεν έχει χρώμα

Παπανδρέου: Η βία δεν έχει χρώμα

Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Παύλου Φύσσα, του οποίου το αίμα εύχεται να είναι το τελευταίο, εκφράζει με δήλωση που έκανε, αργά απόψε, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη λύπη του για κάθε θύμα βίας, Έλληνα ή αλλοδαπό.

Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα “κάποιους άλλους”, τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας.

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι δεν υπάρχει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη βία, καλή και κακή βία και προσθέτει πως όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, γίνονται φορείς της βίας, έστω κι αν δεν έχουν σηκώσει ποτέ το χέρι τους. Η βία, τονίζει, «δεν έχει χρώμα, είναι αδικαιολόγητη και καταδικαστέα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός τονίζει ότι «το διακύβευμα είναι η δημοκρατία» και προσθέτει ότι στην υπόθεση αυτή «μικροκομματικοί υπολογισμοί και δεύτερες σκέψεις δεν δικαιολογούνται».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στη διαχρονικότητα των φαινομένων βίας και σημειώνει ότι «από τις απειλές για “κρεμάλες”, πριν δύο χρόνια και τους προπηλακισμούς, φθάσαμε σήμερα στους σουγιάδες και τις δολοφονίες».

Επίσης, αναφέρει ότι πρόκειται για «φαινόμενα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και υπονομεύουν τις δυνατότητες της χώρας και του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα διακυβεύματα και τις προκλήσεις των καιρών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ