Ο Κ.Αρβανιτόπουλος στον Ν.Χατζηνικολάου

Ο Κ.Αρβανιτόπουλος στον Ν.Χατζηνικολάου

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την κατάσταση στον χώρο της Παιδείας και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

«Μιλάμε για μια πολιτική η οποία πηγάζει από την αξιωματική αντιπολίτευση, έχει ως πρόσχημα την εκπαίδευση, αλλά στην ουσία είναι μια γενικευμένη αντιπαράθεση που στοχεύει στη ρήξη της κυβέρνησης», σχολίασε αρχικά ο κ. Αρβανιτόπουλος και πρόσθεσε:

«Γιατί απεργούν; Εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Φέτος, παρότι λειτουργούμε το σύστημα με 18.000 λιγότερους καθηγητές, σε όλη την επικράτεια η εικόνα είναι πολύ καλή. Δεν υπάρχουν κενά. Αν μιλάμε σήμερα για κενά, αυτό είναι ψευδές».

«Έγινε μια τεράστια προσπάθεια να αποφευχθεί η διαθεσιμότητα 7.500 χιλιάδων υπαλλήλων και αυτό έγινε με σχέδιο. Αποδείξαμε στην τρόικα ότι δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα και ότι μόλις 2.500 μπορούν να μπουν σε διαθεσιμότητα», σχολίασε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Εάν υπήρχαν αυτά τα κενά, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Φέτος έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση ώστε να μην έχουμε κενά. Στα ολοήμερα έχουμε τοποθετήσει ήδη από έναν δάσκαλο και περιμένουμε να δούμε πόσα παιδία θα κάνουν αιτήσεις για να τοποθετήσουμε και τους υπόλοιπους», συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Εμείς πασχίζουμε να μην χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος. Ποιόν ωφελεί και ποιον βλάπτει το κλειστό σχολείο; Τον εργαζόμενο γονιό βλάπτει», τόνισε ακόμα ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ