Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Αύξηση κατά δύο των ωρών διδασκαλίας, από έξι σε οκτώ την εβδομάδα, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ εφόσον αυτό κρίνεται σκόπιμο από τα τμήματά τους και η δυνατότητα σε δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%, είναι μερικές από τις βασικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο με βάση τις 51 τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων» από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των θεμάτων να γίνεται η κλήρωση ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, θα διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14. Κάποιες αλλαγές τέλος προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο.

Το νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ΟΛΜΕ οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, ενώ σε συλλαλητήριο μπροστά από το κτίριο της Βουλής καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ