Κουίκ:Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα “κόκκινα” δάνεια

Κουίκ:Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα “κόκκινα” δάνεια

 

Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο “σκάνδαλο σε βαθμό κακουργήματος για τα «κόκκινα» δάνεια» που πουλήθηκαν στα «μαύρα κοράκια του εξωτερικού” ζητά ο Τέρενς Κουίκ.

«Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε για την τράπεζα ή τις τράπεζες εκείνες που πούλησαν σε ξένα «μαύρα κοράκια» τα κόκκινα δάνεια είτε ελληνικών νοικοκυριών είτε ελληνικών επιχειρήσεων», επισημαίνει ο  βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και παραπέμπει στην σχετική καταγγελία που έκανε για το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

«Το αποκαλυπτικό έγγραφο του συναδέλφου Βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου που αποδεικνύει την πώληση κόκκινου δανείου, έρχεται να επιβεβαιώσει την Ερώτηση που είχα καταθέσει στις 8 Ιουλίου τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Στην Ερώτηση μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά, ο Γιάννης Στουρνάρας κρύβεται μέσα σε μία εκκωφαντικά ένοχη σιωπή. Δεν απαντά», επισημαίνει ο κ. Κουίκ.

«Απάντησε μόνο, μέσα σε 20 μέρες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μου έγραψε ότι «δεν εκκρεμούν αγωγές ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων – επενδυτικών αρχών – funds που να αφορούν «κόκκινα δάνεια» Ελλήνων δανειοληπτών στα Πρωτοδικεία που λειτουργούν στις έδρες των Εφετείων (Πειραιώς, Λάρισας, Χανίων, Λαμίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Σύρου, Ρόδου, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Κομοτηνής)».

Είναι όμως ενδεικτικό ότι η προσεκτική απάντηση του κ. Αθανασίου (την επισυνάπτω) αφήνει ανοικτή την περίπτωση του Πρωτοδικείου Αθηνών και μάλιστα για τα περαιτέρω μας παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως μου αναφέρει, είναι και το αρμόδιο για να απαντήσει στην Ερώτησή μου.

Το δια ταύτα σε αυτή τη κορυφαία περίπτωση, που τη διαχειρίζομαι από τότε που βρισκόμουνα στο Αντιμνημονιακό δημοσιογραφικό μετερίζι του KONTRA CHANNEL, είναι το εξής:

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί να απαντήσει θέλει δεν θέλει και πολύ περισσότερο θα πρέπει να κληθεί να απαντήσει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Κεντρικός Τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος», συνεχίζει ο Τέρενς Κουίκ.

 

«Και ο πλέον αδαής με τα οικονομικά, φαντάζομαι ότι θα αντιλαμβάνεται ότι είναι σκάνδαλο κακουργήματος για ισόβια, εάν η Δικαιοσύνη επαληθεύσει τις πληροφορίες μου ότι τα κόκκινα δάνεια απέκτησαν οι ξένοι οίκοι από ελληνικό όμιλο, ο οποίος φέρεται να τα πούλησε έναντι ποσού από 5% έως 15% του συνολικού ποσού των δανείων!», υπογραμμίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος γνωστοποιεί ότι θα ζητήσει «από το συνάδελφο Βασίλη Καπερνάρο, έγκριτο ποινικολόγο, να πράξει όλα τα προβλεπόμενα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

 

«Εάν το κρίνει σκόπιμο, βεβαίως και θα συνυπογράψω τα οποιαδήποτε έγγραφα ετοιμάσει», προσθέτει , λέγοντας ότι επανακαταθέτει προς το παρόν «την αναπάντητη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αναμένοντας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

 «Με την ευκαιρία, του υποβάλλω και δημόσια το ερώτημα, εάν σε όλη αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση εμπλέκεται και η BlackRock, η οποία γνωρίζει από το 2010-2011 τους φακέλους των επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών. Είναι εκείνη που έδωσε περιεχόμενα – φιλέτα αυτών των φακέλων, στα «μαύρα κοράκια» του εξωτερικού; Είναι άλλο θέμα που ζητώ να διερευνήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη», καταλήγει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ