Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τον «αφοπλισμό» βουλευτών της Χ.Α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τον «αφοπλισμό» βουλευτών της Χ.Α.

 

Θετικό βήμα χαρακτηρίζουν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την ανάκληση της της άδειας οπλοφορίας του Αντώνη Γρέγου και τη διαφαινόμενη αφαίρεση της άδειας και από τον Γιώργο Γερμενή.

Θετικό βήμα αποτελεί αναμφισβήτητα, σύμφωνα με τους βουλευτές, και η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την εισαγωγή αυστηρότερων προϋποθέσεων για την αδειοδότηση.

«Η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την έκδοση άδειας οπλοφορίας είναι απολύτως επιβεβλημένη, με δεδομένο μάλιστα ότι η αύξησή των αδειών οπλοφορίας που εκδόθηκαν από το 2008 μέχρι σήμερα υπερβαίνει το 50%», τονίζουν σε σχετική δήλωσή τους.

Όπως αναφέρουν, «η εγγύηση της ασφάλειας, εντός, κυρίως όμως εκτός Βουλής, δεν επιτυγχάνεται με τη γενίκευση της οπλοκατοχής. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».

«Ειδικά δε στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η αφαίρεση όπλων από βουλευτές της είναι ένα πρώτο βήμα για τον περιορισμό της προκλητικής ασυλίας που απολαμβάνει. Ποιος μπορεί να νιώθει ασφαλής όταν νεοναζί που βιαιοπραγούν μέσα και έξω από τη Βουλή, κυκλοφορούν με νόμιμες άδειες οπλοφορίας, προφανώς διατεθειμένοι να τις αξιοποιήσουν, όπως μαρτυρούν το συμβάν στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον Α. Γρέγο, και η επίθεση κατά μήνυση του δημάρχου Αθηναίων με πρωταγωνιστή τον Γ. Γερμενή;», καταλήγουν.

Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Βασιλική Κατριβάνου

Ειρήνη Αγαθοπούλου

Γιώργος Βαρεμένος

Δημήτρης Γάκης

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Ηρώ Διώτη

Ρένα Δούρου

Γιάννης Δραγασάκης

Θοδωρής Δρίτσας

Γιάννης Ζερδελής

Μαρία Κανελλοπούλου

Χρήστος Καραγιαννίδης

Αϊχάν Καραγιουσούφ

Χαρά Καφαντάρη

Νίκος Μιχαλάκης

Κώστας Μπάρκας

Μαρία Μπόλαρη

Γιώργος Πάντζας

Θανάσης Πετράκος

Σοφία Σακοράφα

Γιάννης Σταθάς

Αφροδίτη Σταμπουλή

Δημήτρης Στρατούλης

Πέτρος Τατσόπουλος

Δημήτρης Τσουκαλάς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ