Ανατροπή της κυβέρνησης θέλει ο Τσίπρας

Ανατροπή της κυβέρνησης θέλει ο Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Το μήνυμα για «εδώ και τώρα ανατροπή της κυβέρνησης» αποστέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής του Γραμματείας και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «μονόδρομο τις εκλογές» για την αλλαγή της κυβέρνησης με μια «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» με κορμό την Κουμουνδούρου για την κατάργηση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με κούρεμα μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης στην πληρωμή των δανειστών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως τις κοινωνικές κινητοποιήσεις και πρωτοστατεί σ’ αυτές.

Πρώτος στόχος η επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σε μητέρα όλων των μαχών, ωστόσο, τείνουν να μετατραπούν οι κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν μέσα Σεπτεμβρίου με αιχμή την απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και το μέτωπο που επιχειρείται να συγκροτηθεί γύρω από αυτή και με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους εκπαιδευτικούς.

Η σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικάτων, άλλωστε, πιθανόν να κρίνει συνολικά τα μέτωπα του φθινοπώρου, σηματοδοτώντας και την μετωπική αντιπαράθεση Μεγάρου Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά των Αντώνη σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

«Φοροεπιδρομή» και ιδιωτικοποιήσεις

Στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η «φοροεπιδρομή» της κυβέρνησης σύμφωνα τουλάχιστον με την Κουμουνδούρου.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ