Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζομένους της ΕΤ3

Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζομένους της ΕΤ3

Με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΤ3 συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μετά τη συνάντηση ο κ. Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, στους απολυμένους της ΕΤ3. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Η θέση του ΚΚΕ για την κρατική ραδιοτηλεόραση είναι ξεκάθαρη απ’ την πρώτη στιγμή, αλλά και πριν.

Σας θυμίζω ότι για πολλά χρόνια ασκούσαμε κριτική, κάναμε διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις προκειμένου να μπορέσει να εκφράζεται και μέσα από την κρατική ραδιοτηλεόραση η φωνή του ΚΚΕ, η φωνή των αγώνων των εργαζομένων. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι διστάσαμε, ούτε μια στιγμή, να βρεθούμε, απ’ την πρώτη στιγμή,  όταν έπεσε το μαύρο στις οθόνες, στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και εδώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη χώρα, και βεβαίως να δώσουμε τη μάχη και μέσα στη βουλή και έξω απ’ αυτή να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που δημιουργούσε τη νέα ραδιοτηλεόραση που βλέπουμε και αυτές τις μέρες στις οθόνες μας, βέβαια με αυτό το μεταβατικό σχήμα.

Ανεξάρτητα από το σχήμα που έχει ή που θα έχει μια κρατική ραδιοτηλεόραση, αυτό που χρειάζεται είναι να τηρούνται απαρέγκλιτα συγκεκριμένοι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην ενημέρωση του λαού, γιατί μπαίνει σε κάθε λαϊκό σπίτι, να μπορεί να προβάλλει τους αγώνες των εργαζομένων, να μπορεί να ασκεί πολύπλευρη ενημέρωση και βεβαίως να μπορεί – όσο αυτό είναι δυνατό στις συγκεκριμένες συνθήκες αυτού του συστήματος που ζούμε – να προβάλλει ισότιμα  τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων. Και βεβαίως ειδικά θέλουμε να αναφερθούμε στο ρόλο, στις θέσεις του ΚΚΕ, στους αγώνες του λαϊκού κινήματος και οπωσδήποτε να μην ασκεί αντικομμουνισμό, να συμβάλλει στην πρόοδο και στην αγωνιστική διαπαιδαγώγηση του λαού και της νεολαίας».

 

Στη συγκεκριμένη συγκυρία που υπάρχει πιστεύετε ότι έχει νόημα να συνεχιστεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ;

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Νομίζουμε ότι πρέπει οι αγώνες να συνεχίζονται εφόσον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εφόσον οι ίδιοι οι απολυμένοι συμμετέχουν καθημερινά, ενεργά από το πρωί ως το βράδυ σε αυτούς και εφόσον, μέσα από συλλογικές, δημοκρατικές, λαϊκές διαδικασίες και συνελεύσεις αποφασίζουν για το μέλλον του αγώνα τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ