“Κλείδωσε” το νέο κύμα διαθεσιμότητας

“Κλείδωσε” το νέο κύμα διαθεσιμότητας

 

Φανερή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με την τρόικα το δεύτερο μεγάλο κύμα της διαθεσιμότητας που αναφέρεται σε 12.500 υπαλλήλους και σύμφωνα με τη συμφωνία πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο . Σύμφωνα με το ΜΕGA, o στόχος τη κυβέρνησης είναι να αποσυνδέσει το δεύτερο κυμα της διαθεσιμότητας από τις απολύσεις και να αναδείξει την διαδικασία της αξιολόγησης και της ανακατονομής του προσωπικού.

Το θέμα έθεσε στη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει στην ίδια κατεύθυνση σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά και στενών συνεργατών,  ενώ το τελευταίο 20ημερο ο Κυριάκος Μητσοτάκος δηλώνει σταθερά ότι πρέπει να αποσυνδεθούν οι διαθεσιμότητες από τις απολύσεις.

Όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή επικαλείται το MEGA,  “από την επιτυχία του πρώου κύματος της κινητικότητας θα εξαρτηθούν πολλά. Εάν πετύχει το πρώτο κύμα, μπορούμε ενδεχομένως να ζητήσουμε παράταση η μια άλλη φιλοσοφία”. “Άλλωστε η κινητικότητα δεν συνδέεται απαραίτητα με τις απολύσεις αλλά με την εύρεση μιας άλλης εργασίας  στο δημόσιο” επισημαίνει η ίδια πηγή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εφόσον ολοκληρωθεί ο κατάλογος με τους 12.500 ανθρωπους που βγαίνουν σε κινητικότητα και παραδοθεί στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκινά μια άλλη φάση και  πρόθεση της κυβέρνησης να μην αποτελέσει δεξαμενή για τις απολύσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ