Άδωνις:Η τρόικα πηγαίνει πάρα πολύ αργά…

Άδωνις:Η τρόικα πηγαίνει πάρα πολύ αργά…

 

“Η τρόικα δυστυχώς για τη χώρα μας ήταν ένα αναγκαίο κακό. Δεν μου είναι ούτε συμπαθής ούτε αντιπαθής” , τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real Fm.

“Αυτά που μας ζητάει η τρόικα είναι κατά 99% τα απολύτως αυτονόητα και η γνώμη μου είναι ότι η τρόικα πηγαίνει πάρα πολύ αργά. Εμείς πρέπει να πάμε πολύ πιο γρήγορα.  Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την τροίκα και το μνημόνιο.Πρέπει να φτιάξουμε τη χώρα μας γρήγορα για μην έχουμε ανάγκη την τρόικα”, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας στην εκπομπή του Βασίλη Σκουρή και της Χριστίνας Κοραή.

Όπως ανέφερε, η τρόικα είναι “ο μόνος δανειστής στον πλανήτη γη που δανείζει τη χώρα μας. Καλώς ή κακώς. Εάν μου βρείτε κάποιον δεύτερον, εγώ θα τα πάρω”.

“Εγώ μάχομαι και θέλω να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα και να ξεμπερδεύουμε από το μνημόνιο. Και πιστεύω ότι ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μην τους έχουμε ανάγκη. Και για μην τους έχουμε ανάγκη πρέπει να φτιάξουμε τη χώρα μας. Είναι ντροπή να περιμένουμε τον Τόμσεν να μας λέει να κάνουμε αυτονόητα πράγματα. Είναι σαν να φαινόμαστε εμείς τελείως ηλίθιοι.

 

Αναφερόμενος στην κινητικότητα, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι “σε μια εποχή που τόσος κόσμος χάνει τη δουλειά του στον ιδιωτικό τομέα, το να γίνεται τόση φασαρία για την κινητικότητα στον χώρο της υγείας που πρακτικά σημαίνει μετακίνηση κάποιων εργαζομένων, είναι υπερβολή”.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της υγείας, καθώς όπως είπε “από το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης πέρασε το σχέδιο του υπουργείου Υγείας που δεν προβλέπει καμία απόλυση”. Ο ίδιος είπε ότι “μεγάλη αντίδραση στον χώρο της υγείας παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Τσίπρα δεν υφίσταται” και τόνισε ότι μόνο οι συνδικαλιστές αντιδρούν.”Προσπαθούν να δημιουργήσουν φασαρία και δεν τους βγαίνει”, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που οργανώνουν τα συλλαλητήρια έχουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα.

 

Σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ έκανε λόγο για στοχευμένους ελέγχους που θα γίνουν και επανέλαβε ότι θα στείλει όσους παρανομούν στον εισαγγελέα.  “Δεν στοχοποιώ όλους τους γιατρούς, οι γενικεύσεις είναι λαϊκισμός, είναι λίγοι που κάνουν τις λαδιές”, διευκρίνισε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ