Σκουρλέτης:Οι τράπεζες αντέχουν

Σκουρλέτης:Οι τράπεζες αντέχουν

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή το ζήτημα των πλειστηριασμών.

«Δεν συνηθίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις, οι οποίες να μην βασίζονται σε μια ανάλυση των δεδομένων. Αντέχουν αυτή τη στιγμή η τράπεζες. Ένας λόγος για την ανακεφαλαιοποίηση τους ήταν και τα κόκκινα δάνεια», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης, αναφορικά με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν γίνει κυβέρνηση θα πάρει πίσω το μέτρο της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

«Το ευεργέτημα σταμάτησε στην ανακεφαλαιοποίηση. Ούτε ρευστότητα έχει υπάρξει, ούτε, έχουν υπάρξει ελαφρύνσεις σε όσους χωρίς δική τους ευθύνη δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις», σχολίασε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Έχουμε μια πολιτική η οποία θα διογκώνει το πρόβλημα. Η ζημιά που έχει γίνει, που ακόμα και να σταματήσει τώρα αυτή η πολιτική, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει τα δάνεια του».

«Αυτό το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης έχει φτάσει στο σημείο που λέγετε υποτίμηση των αξιών των ακινήτων – πλειστηριασμοί. Πρώτα ήταν οι συντάξεις, οι μισθοί, οι απολύσεις, τώρα φτάνουμε στα ακίνητα», είπε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ