Μαργαρίτης: Είμαστε καχύποπτοι με τους πλειστηριασμούς

Μαργαρίτης: Είμαστε καχύποπτοι με τους πλειστηριασμούς

Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Ελισάβετ Σαλαμάρα, για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Το θέμα των πλειστηριασμών επιχειρείται να ανοίξει. Προφανώς μετά τις αντιδράσεις αναζητείται μια πιο ρεαλιστική γραμμή. Το κρίσιμο θέμα είναι αν το πρόβλημα των επιτηδείων, δεν αποτελέσει τον «Δούρειο Ίππο», προκειμένου με το άνοιγμα των πλειστηριασμών να θιγούν σε δεύτερη χρονική στιγμή να θιγούν και ‘άνθρωποι οι οποίοι έχουν πραγματική δυσκολία να ανταπεξέλθουν», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαργαρίτης και συνέχισε:

«Αν κρατηθεί ως έχει η συμφωνία των αρχηγών μπορεί να αποτελέσει μια λύση, φοβάμαι όμως ότι αποτελεί προθάλαμο, σε δεύτερο χρόνο να θιγούν και αυτοί που έχουν πραγματικές οικονομικές δυσκολίες».

«Εμείς σε πολλά πράγματα είχαμε αποτελέσει φρένο απέναντι στις επιλογές της τρόικας ή σε νεοφιλελεύθερες επιλογές, όμως η δική μας άμυνα δεν μπορούσε να συνεχιστεί, από την ώρα που ο Πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να μετασχηματίσει αυτό το ενδιαφέρον πείραμα κυβερνητικής συνεργασίας, σε ένα σενάριο με επίκεντρο την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».

«Θετικοί δεν είμαστε, είμαστε καχύποπτοι. Υπάρχει ένα θέμα επιτηδείων αλλά δεν έχω την αίσθηση ότι για αυτούς, έπρεπε να γίνει τόσο μεγάλη φασαρία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ