Αλ.Τσίπρας: Ας μην τολμήσουν

Αλ.Τσίπρας: Ας μην τολμήσουν

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αιχμή το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κέρκυρα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Προέβλεψε πως σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, «δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους, ο λαός θα τους ρίξει, με τους αγώνες του στους δρόμους». Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες, όπως «και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

Η ΝΔ για την ομιλία Τσίπρα στην Κέρκυρα

«Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα: Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς, αλλά να δούμε πώς θα ρθούνε να τους εκτελέσουνε» συμπλήρωσε.

Στρέφοντας το πυρά του προς την κυβέρνηση, τον Αντώνη Σαμαρά και το success story του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «δεν μπορεί να υπάρξει success story για την Ελλάδα αν δεν ανατραπεί το μνημόνιο και η βάρβαρη λιτότητα. Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου. Είναι η εκλογές και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα αποκαταστήσει τη κοινωνική συνοχή και τη πληγωμένη δημοκρατία».

«Η πολιτική της καταστροφής δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε μεταξύ άλλων και υπενθύμισε ότι «ελπίδα μας είναι η δύναμη του λαού ώστε να τους ανατρέψουμε». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον «άλλο δρόμο» που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα και είπε ότι «οραματιζόμαστε ένα μέλλον καλύτερο για τον ελληνικό λαό και αγωνιζόμαστε μαζί του».

«Τα διλλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα όσο και αμείλικτα:Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτά τα μνημόνια ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια. Η θα πάρουμε τώρα τολμηρές αποφάσεις ή θα ζούμε σε μια χώρα αποικία χρέους, σε μια χώρα που θα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες στο εξωτερικό και θα τη διοικούν οι επιθεωρητές της τρόικα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ας επιλέξουμε λοιπόν : Μνημόνια ή δημοκρατία. Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη. Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία. Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ!»

Και πρόσθεσε ότι οι «οι αυτουργοί αυτού του γκρίζου παρόντος και του μαύρου μέλλοντος θέλουν να μας πείσουν, να σας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εμείς απαντάμε με γνώση, πίστη, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα: Ε ναι λοιπόν, υπάρχει. Υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο πρόγραμμα εξόδου από την οικονομική κρίση και υπενθύμισε ότι αυτό δεν βγαίνει και ότι το επιβεβαιώνεί άλλωστε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ενώ δεν ξέχασε να σχολιάσει και το έργο του Γ. Στουρνάρα: «Μαζί με τον λογιστή των δανειστών, τον κύριο Στουρνάρα, διαφημίζουν ότι πετυχαίνουν πλεόνασμα. Και την ίδια στιγμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας τους, ο κύριος Σόιμπλε, από τη Γερμανία, βγαίνει δημόσια και παραδέχεται ότι το πρόγραμμα έπεσε έξω και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα… βοήθειας για μετά το 2014.Δηλαδή νέο μνημόνιο, νέες δεσμεύσεις, ή πιο σωστά: νέα δεσμά για όλους μας.Με δυο λόγια, ο κύριος Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε πως η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και ο αναπτυξιακός αναπροσανατολισμός κάθε κονδυλίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε πανστρατιά και ξεκαθάρισε πως «Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο την επιλογή του αγώνα, του ανένδοτου και ακατάπαυστου αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων. Για την ανατροπή του παλιού, του φθαρμένου, του σάπιου».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ