Κεγκέρογλου:Θα υπάρχουν προβλήματα εάν…

Κεγκέρογλου:Θα υπάρχουν προβλήματα εάν…

 

“Θα πρέπει να διατηρηθεί η προστασία της κατοικίας που εξυπηρετεί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειας. Και αυτό αφορά σε αυτούς που έχουν αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν θα έλεγα όχι στην περίπτωση που κάποιος έχει εισόδημα 3πλάσιο, 4πλάσιο 20πλάσιο από τη δόση που θα έπρεπε να δίνει και δεν την δίνει”,  δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου αναφερόμενος στο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. 

Μιλώντας στον Real Fm, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη, ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε το θέμα κρίσιμο για την κοινωνία και είπε ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει. Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει πολιτικό ατύχημα, θέμα που έθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Εργασίας δεν το απέκλεισε, λέγοντας χαρακτηριστικά:  “Αν τα κριτήρια αφορούν στο αυτονόητο, τότε δεν υπάρχει θέμα .Εάν η ρύθμιση που θα προταθεί δεν περιλαμβάνει την προστασία όλων όσων την έχουν ανάγκη νομίζω θα υπάρχουν προβλήματα”.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. “Έχουμε δύο παρεμβάσεις. Μια αφορά στην βελτίωση των ρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν το προηγούμενο διάστημα αλλά δεν είχαν την ανταπόκριση που αναμέναμε. Η βελτίωση γίνεται με δύο τρόπους . Πρώτον με την  απαλοιφή της υποχρέωσης για φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ρυθμίσεις τα ασφαλιστικά. Και δεύτερον με την διευθέτηση των οφειλών του 2013 που δεν περιλαμβανόταν στη ρύθμιση”, επεσήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα κατάρρευσης ασφαλιστικών ταμείων.

Η δεύτερη πρωτοβουλία, όπως είπε, είναι η ίδρυση του ΚΕΑΟ (κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών) που αφορά σε εκείνους “που δεν ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στη ρύθμιση ή οφείλουν για οποιοδήποτε λόγο πάνω 5.000 ευρώ (ανά ταμείο)

Επίσης, ο κ. Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στον ΟΑΕΕ, παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τους ελεύθερους επαγγελματίες από το σημείο που διακόπτουν την δραστηριότητα τους, καθώς δεν καλύπτονται ούτε από το ταμείο ούτε από κάποια άλλη διάταξη. Όπως είπε είναι θέμα που είναι προς διερεύνηση για να λυθεί.

“Υπάρχει μια διαδικασία ένταξης στο ειδικό επίδομα ελεύθερων επαγγελματικών διότι θεσπίστηκε μια ειδική εισφορά για αυτό το λόγο και όσοι εντάσσονται εκεί, που παίρνουν το επίδομα ανεργίας ουσιαστικά έχουν και ασφαλιστική κάλυψη. Όσοι δεν συμπληρώνουν τα κριτήρια δεν έχουν και αυτό πρέπει να λύσουμε”, σημείωσε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ