Συντονισμένη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Συντονισμένη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Συντονισμένη επίθεση κατά της δικομματικής κυβέρνησης και υπουργών της ξεχωριστά εξαπολύει εν μέσω θέρους ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του Αλέξη Τσίπρα για «αγώνα χωρίς διακοπή» μέχρι τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, άλλωστε κάθε άλλο παρά αποκλείονται οι εκλογές, για τις οποίες και ετοιμάζεται. «Επειδή είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, μετά τις γερμανικές, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τρέξει, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος και πλήρης μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο», παραδέχθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, υποσχόμενος πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αποσπάσει αυτοδυναμία -πράγμα δύσκολο, όπως παρατήρησε και ο ίδιος- θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, πλην όμως «στηριγμένες στο πρόγραμμα που ο λαός θα έχει δώσει την εντολή να υλοποιηθεί.

Για πολίτες που αγανακτούν επειδή η σημερινή κυβέρνηση επιμένει σε ένα σχέδιο που αποτυγχάνει παταγωδώς στους ομολογημένους της στόχους ενώ «επιτυγχάνει» μέχρι κοινωνικών εξοντώσεων τους ανομολόγητους, μίλησε με νόημα ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στελεχών που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. 

Στοχοποιώντας άλλωστε προσωπικά πια τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι… θαυμάζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εναρμονίζεται πλήρως μαζί του στην «καταστροφική μνημονιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας», κατηγορώντας τον ότι την ίδια στιγμή εκβιάζει την κοινωνία με ανθρωποθυσίες στον βωμό των δόσεων. 

«Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και αυτός περνάει μέσα από την ακύρωση των μνημονίων και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης», λέει, επιμένοντας στην γραμμή που χάραξε με το δίλημμα «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στο στόχαστρο όμως βάζει και τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για αποδόμηση της Δημόσιας Διοίκησης, που περιλαμβάνει κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, κατάργηση οργανισμών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. 

Μιλά για «μνημονιακή ιδεολογία» για ένα κράτος μικρό και αδύναμο, χωρίς πόρους για κοινωνική πολιτική, τη στιγμή που η Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα είναι η μικρότερη σε όγκο στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, η Κουμουνδούρου καταγγέλλει «έγκλημα ιδιωτικοποίησης του κράτους», που ζητά να σταματήσει άμεσα, προειδοποιώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα σταθεί εμπόδιο» στις οριζόντιες απολύσεις και τις «τυφλές διώξεις» δημοσίων υπαλλήλων.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ