“Γερή” κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

“Γερή” κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Τους τόνους της αντιπολίτευσης σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμά ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει και ανοίγει ο δρόμος για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Με συνέντευξή της στη Realnews, η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου υποστήριξε πως «οδηγούμαστε σε κάλπες», προσθέτοντας ότι «εκεί, ο λαός που τώρα ξέρει και δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραπλανηθεί, θα δώσει ηχηρή απάντηση».

Οι υψηλοί τόνοι εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, και στο θέμα της οικονομίας, αλλά και της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά με την οποία δεσμεύεται για περαιτέρω μέτρα, προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για πολυγλωσσία στα θέματα οικονομίας και δη στο θέμα των μισθών.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι στην Κουμουνδούρου ποτέ δεν είπαν πως οι μισθοί και οι συντάξεις θα γυρίσουν στα επίπεδα του 2009, αλλά και εκείνες του Γιώργου Σταθάκη ότι κατώτατος μισθός και κατώτατη σύνταξη θα επιστρέψουν ακριβώς σε αυτά τα επίπεδα, η Συγγρού αναρωτήθηκε δια ανακοινώσεώς της «πότε επιτέλους θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια πρόταση για την πατρίδα, αντί όλες του οι δηλώσεις, να υπερασπίζονται πότε τη μία και πότε την άλλη συνιστώσα»…

Απαντώντας σε υψηλούς τόνους, η Κουμουνδούρου, κατηγόρησε τη ΝΔ για προπαγάνδα και τεχνητή διαστρέβλωση των όσων υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέστησε μάλιστα… ξεκούραση στα στελέχη της Συγγρού, στον βαθμό που δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν. «Για την επιστολή του κ. Σαμαρά προς τους δανειστές, όπου δεσμεύεται για νέα μέτρα, απολύσεις και κατασχέσεις σπιτιών, έχουν να πουν κάτι;», ρώτησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς για αυτή την επιστολή του πρωθυπουργού, η Κουμουνδούρου, είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα τον Αντώνη Σαμαρά ως αναξιόπιστο αλλά και επικίνδυνο για την κοινωνία και την χώρα. Τον κατηγορούσε δε ότι εκβιάζει τους πολίτες και ξορκίζει τις εκλογές, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης και την επικράτηση της Αριστεράς. Σε απάντησή του τότε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «επιθυμία» του ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει η χώρα, τονίζοντας πως «δεν θα του κάνουμε το χατίρι».

Στο μεταξύ, ότι «δεν επιδιώκουμε αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων» ξεκαθάρισε χθες ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας, άλλωστε, πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κρατικού δανεισμού.

«Δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις», σημείωσε, κρατώντας χαμηλά τους τόνους για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι «το ζητούμενο στις συνθήκες αυτές δεν είναι ούτε η παθητική αναμονή, ούτε ο μαξιμαλισμός των στόχων, αλλά η χάραξη εκείνης της στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απαλλαγούμε τελικά από την παγίδα του χρέους και τη θηλιά της εξάρτησης»…

 

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ