«Κόκκινο πανί» ο Στουρνάρας

«Κόκκινο πανί» ο Στουρνάρας

Την έντονη αντίδραση υπουργών αλλά και βουλευτών της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα ο οποίος υποστήριξε ότι «φοβάται την κόπωση των βουλευτών».

Στους διαδρόμους της βουλής τα ειρωνικά σχόλια και οι μπηχτές εναντίον του υπουργού Οικονομικών έδιναν και έπαιρναν δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο πως ο υπουργός Οικονομικών είναι πλέον «κόκκινο πανί» για τους βουλευτές της ΝΔ .

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο «γαλάζιο στρατόπεδο» εναντίον του Γ. Στουρνάρα είναι η δήλωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ στον Real. FM «Κουραζόμαστε μόνο όταν γίνονται σαχλαμάρες» είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Βούλτεψη.

Τόσο η εκπρόσωπος του κόμματος όσο και οι δύο υπουργοί που συνεργάζονται στενά μαζί του το τελευταίο διάστημα οι Γ. Μιχελάκης και Κ. Μητσοτάκης πήραν σαφείς αποστάσεις από τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων πως «όλοι οι βουλευτές έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και το έχουν αποδείξει αυτό το αίσθημα ψηφίζοντας σκληρές αποφάσεις». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνάντηση που είχε με βουλευτές της ΝΔ στην βουλή. «Είναι και δική μου άποψη ότι δεν υπάρχει κόπωση στους βουλευτές αντίθετα θεωρώ πως έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Οι διαμαρτυρίες των βουλευτών έφτασαν μέχρι το Μαξίμου αλλά και στα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού. Οι περισσότεροι θεώρησαν ειρωνική την δήλωση του Γ. Στουρνάρα την στιγμή που οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ψηφίσει ιδιαιτέρως σκληρά μέτρα. «Οι βουλευτές αξίζουν τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνουν και έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις ψηφοφορίες» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Αννα Ασημακοπούλου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει κόπωση από τους βουλευτές, ενημέρωση και σεβασμό ζητούν. Οι βουλευτές δεν θέλουν να μαθαίνουν από την τηλεόραση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Π. Κουκουλόπουλος: «Ξεκούραστοι τεχνοκράτες»

Αιχμές εναντίον του Γ. Στουρνάρα άφησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος: «Πρέπει να κατανοήσουν οι ξεκούραστοι τεχνοκράτες ότι κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει αποδεκτός από αυτή τη Βουλή».

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ήρθαν και οι δηλώσεις του Π. Τόμσεν ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης.

«Εάν τα μέλη του κοινοβουλίου στηρίξουν το πρόγραμμα. Εάν ψηφίσουν το πρόγραμμα, εάν δείξουν την στήριξη τους στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της, είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε ανάπτυξη» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ