ΒΙΝΤΕΟ-Φοβού τους… αντάρτες

ΒΙΝΤΕΟ-Φοβού τους… αντάρτες

Νέα σκληρή αντιπαράθεση αναμένεται στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με προεδρικά διατάγματα η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τις διαφοροποιήσεις του Ν. Κακλαμάνη και του Δ. Κυριαζίδη που ψήφισαν παρών στην τροπολογία για την ένταξη στην κινητικότητα και των εκπαιδευτικών που διαθέτουν μεταπτυχιακό, ήρθε η σειρά της Θ. Τζάκρη.

Η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» για τον συμψηφισμό των χρεών της ΕΥΔΑΠ και στην συνέχεια με γραπτή της ανακοίνωση εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του Α. Σαμαρά.

Στο Μαξίμου αλλά και στο ΠΑΣΟΚ σήμανε συναγερμός και στο τραπέζι έπεσε το θέμα της διαγραφής της Θ. Τζάκρη. Τελικά επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές και στο παρά πέντε γλίτωσε την απομάκρυνση από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία έριχνε σαφώς τους τόνους και ικανοποιούσε όλες τις πλευρές.

Η βουλευτής Πέλλας ενοχλήθηκε επειδή δεν της δόθηκε ο λόγος στη Βουλή καθώς το προεδρείο υποστήριξε ότι έπρεπε να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία. Εκνευρισμένη η Θ. Τζάκρη αποχώρησε από την ολομέλεια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο μόλις επιστρέφει στην αίθουσα κάθεται πίσω ακριβώς από τον Π. Κουκουλόπουλο και λίγο πριν ακουστεί το όνομά της στην ψηφοφορία αποχωρεί και πάλι γεγονός που προκάλεσε και εντύπωση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Λίγα λεπτά αργότερα επιστρέφει και ανακοινώνει την απόφαση της. 

Η συζήτηση για την τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με προεδρικά διατάγματα άρχισε με ενστάσεις από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίες απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν θα την στηρίξει και θα δηλώσει «παρών» κατά την ψήφιση της.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι την κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει αυτή την διαδικασία για θέματα που αφορούν την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Αντίθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ρητή παραβίαση του Συντάγματος καθώς πέραν των άλλων κατατίθεται σε άσχετο νομοσχέδιο ενώ ζήτησε την απόσυρσή της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος έκανε λόγο για ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αιτιολογήσει επαρκώς την κατάθεσή της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Αναγνωστάκης υποστήριξε ότι η τροπολογία δημιουργεί πρόβλημα σύνθετο και πολύπλευρο καθώς συσχετίζεται η κινητικότητα με τις απολύσεις και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα την στηρίξει δηλώνοντας «παρών» κατά την ψήφιση της.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ