Κουβέλης: Απαράδεκτες και επιζήμιες πολιτικές

Κουβέλης: Απαράδεκτες και επιζήμιες πολιτικές

Συνάντηση με το σωματείο της ΕΤΕ-ΔΕΗ είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται σε απαράδεκτες και επιζήμιες πολιτικές».

«Η χθεσινή Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για την «Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ» έρχεται να επικυρώσει δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, ήδη από τον περασμένο Μάιο, ερήμην της συμφωνίας των τριών αρχηγών και των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού στις 6 Ιουλίου 2012», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:

«Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη ρητή συμφωνία και δέσμευσή μας, όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση. Είχαμε συμφωνήσει επί λέξει για: «… τη στρατηγικού χαρακτήρα απελευθέρωση της ενέργειας με διατήρηση των δικτύων σε δημόσιο έλεγχο…».

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Κουβέλης: «Είχα διατυπώσει ευθέως τη διαφωνία μου στην πώληση των δικτύων μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας(ΑΔΜΗΕ). Δυστυχώς για τη χώρα μας με τη χθεσινή απόφαση η κυβέρνηση δεσμεύεται σε απαράδεκτες και επιζήμιες πολιτικές».

«Δεν μου είναι δυνατόν να παρακολουθήσω τι είδους μεταρρύθμιση είναι αυτή στην οποία προχωράει η δικομματική κυβέρνηση με την πλήρη πώληση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η πράξη αυτή δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και δεν υπηρετεί το κοινό καλό των πολιτών», υπογράμμισε κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ