ΒΙΝΤΕΟ-O Άδωνις Γεωργιάδης για τις αλλαγές στα νοσοκομεία

ΒΙΝΤΕΟ-O Άδωνις Γεωργιάδης για τις αλλαγές στα νοσοκομεία

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και γιατρών για τις “κυοφορούμενες” αλλαγές στην Υγεία ξέσπασε, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του MEGA.

Με αφορμή το σχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας, από την πλευρά των γιατρών, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, επισήμανε ότι, εάν κλείσουν τα μικρά νοσοκομεία θα πάθουν «έμφραγμα» τα μεγάλα, αναφέροντας ότι η προσέλευση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 25%.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν αστικού τύπου Κέντρα Υγείας εικοσιτετραώρου βάσεως, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να πηγαίνει ο κόσμος κατευθείαν στο νοσοκομείο. Με αυτό τον τρόπο, όπως υπογράμμισε, θα αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία, μεταφέροντας τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς στα μικρά.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα θεσμοθετηθεί και ο οικογενειακός γιατρός, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με το παραμικρό στο νοσοκομείο. Σε καμία χώρα δεν συμβαίνει αυτό».

Όσον αφορά το θέμα της αργίας 20 γιατρών, που κατηγορούνται για «φακελάκι», απάτη και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι γι’ αυτές τις περιπτώσεις έχει προηγηθεί πειθαρχική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος άξονας Σισμανογλείου-Αμαλία Φλέμινγκ-Παίδων Πεντέλης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε όλη αυτή διαδικασία πρόθεσή του είναι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «να εξαντλήσουμε τους φορείς στο διάλογο».

Δείτε τα βίντεο από την εκπομπή του MEGA:

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ