To KKE για το φορολογικό νομοσχέδιο

To KKE για το φορολογικό νομοσχέδιο

 

«Με την προσφιλή διαδικασία του κατεπείγοντος η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην κατάθεση ενός ακόμα φορολογικού νομοσχεδίου», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το φορολογικό νομοσχέδιο και προσθέτει:

«Μ’ αυτό κωδικοποιεί τις διατάξεις που αφορούν τις φορολογικές διαδικασίες για την υλοποίηση της φορολογικής πολιτικής.

Μια φορολογική πολιτική που μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας στο όνομα της θωράκισης της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από τη συνεχή διεύρυνση φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο.

Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες διαμορφώνει το πλαίσιο αλλά και το μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής φορολογικής πολιτικής. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός σε διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας για όλους, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής προς το δημόσιο, χωρίς δικαστική απόφαση.

Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του χρέους προς το δημόσιο ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα που θα οδηγήσει μέχρι και στην κατάσχεση μισθών, συντάξεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων και ανέργων».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ