ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου:Να αλλάξει κειμενογράφο ο Τσίπρας

ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου:Να αλλάξει κειμενογράφο ο Τσίπρας

 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε για το συμβάν στο “Αττικόν”.

“Θεωρώ απαράδεκτη την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πράξει το δημοκρατικώς αυτονόητο, να καταδικάσει τη βίαη επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας. Δυστυχώς, δεν με εκπλήσσει. Βλέπετε το εμφυλιοπολεμικό σύνθημα ‘ΕΑΜ,ΕΛΑΣ Μελιγαλάς’ που φώναζαν σήμερα στον Άδωνι είναι το ίδιο που άκουγαν ο αργηγός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήγαιναν στο ραδιομέγαρο και χαμογελούσαν αυτάρεσκα”, είπε ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στη βουλή. 

“Προειδοποίησα χθες για τις επικίνδυνες συνέπειες των εμπρηστικών λόγων που ανάβουν πυρκαγιές, αλλά δεν εισακούστηκα” τόνισε και διερωτήθηκε “αν αναλογίζονται τις ευθύνες τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που από αυτό το βήμα έδιναν τα ραντεβού στα γουναράδικα”.

“Είναι εξωφρενικό να ακούμε τον Λαφαζάνη να μας κατηγορεί ότι θέλουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του 50′. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που ονειρεύεται Σοβιέτ εκείνης της εποχής. Το είπε ο κ. Τσίπρας που υποσχέθηκε εργατικά συμβούλια στα εργοστάσια. Το έδειξε και όταν γελούσε ακούγοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι πρέπει να εξοριστούν σε Γκουλάγκ. Το επανέλαβε φαντασιωνόμενος κομμούνα στην Αθήνα και προειδοποιώντας για το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα”, επεσήμανε και συνέστησε στον κ. Τσίπρα να αλλάξει κειμενογράφο.

Συνεχίζοντας τις βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι “δεν είπε λέξη για τα σχέδιά του”. “Το μόνο βέβαιο που θέλει είναι να οδηγήσει τη χώρα στην χρεωκοπία για αυτό δεν έχει κανένα πρόβλημα να επαναλάβει τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Να ξαναφτιάξει την παλιά ΕΡΤ με όλες τις παθογένειες του παρελθόντος.  Δεν εκπλήσσει η αντιπάθεια του κ. Τσίπρα προς όσους σταδιοδρόμησαν στον ιδιωτικό τομέα. Το γεύτηκα εγώ και ο κ. Καψής. Γιατί προτιμά κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και προϊόντα του κομματικού σωλήνα”, υπογράμμισε.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε καταγγελίες που του προσάπτουν σχετικά με διορισμούς στην ΕΡΤ, είπε ότι “ο υφυπουργός δεν διορίζει. Το Δ.Σ. διορίζει”. Και ήταν τρικομματικό όπως είπε. 

Επίσης, έδωσε διευκρινίσεις για το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Σταύρο Κοντονή, λέγοντας ότι όταν χρησιμοποίησε τη λέξη “τρελό” δεν αναφερόταν σε πρόσωπο.  “Αυτό που είπα απαντώντας στον Κοντονή ότι δεν θα απαντάω σε κάθε τρελό σενάριο, δεν αναφερόμουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, και ειδικά στον κ.Κουβέλη τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα”, τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είπε ότι “κατοχυρώνεται πλήρως η ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τρόπο που κανένα κόμμα και κυβέρνηση δεν θα  παίζει τα παιχνίδια του παρελθόντος. Στη νέα Ελλάδα το δημόσιο δεν θα ανήκει σε κυβερνήσεις, κόμματα συντεχνίες, θα ανήκει στους πολίτες”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ