ΒΙΝΤΕΟ- Κεδίκογλου: Το “μαύρο” θα φύγει

ΒΙΝΤΕΟ- Κεδίκογλου: Το “μαύρο” θα φύγει

 

«Το μαύρο επιβλήθηκε λόγω των παράνομων καταλήψεων των εγκαταστάσεων στην Αγ. Παρασκευή. Το μαύρο θα φύγει κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι και να κάνετε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στη βουλή αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.  

Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, «η ΕΡΤ Α.Ε. ήταν ο κατεξοχήν οργανισμός που έφερε όλες τις παθογένειες του ελληνικού δημοσίου. Βαθύτατη νοοτροπία κρατισμού, κομματοπελατιακών σχέσεων, καταστατικές δυσλειτουργίες ανυπέρβλητες. Μαζεμένες όλες οι παθογένειες που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα και ήταν αδύνατη η ήπια αντιμετώπισή τους, δυστυχώς».

Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «προσωπικές επιθέσεις» που δέχτηκε για τις οποίες όπως τόνισε «οφείλονται ορισμένες απαντήσεις»:

«Έζησα την ΕΡΤ με διάφορες ιδιότητες, του συντάκτη, του παρουσιαστή, του βουλευτή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και του αρμόδιου υφυπουργού. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως συμβασιούχος στην ΕΡΤ το 1990. Τοποθετήθηκα στο λεγόμενο γερμανικό νούμερο 12 με 6 το πρωί στον Α’ πόλεμο του Περσικού, στα διεθνή, λόγω γλωσσομάθειας, μιλάω τρεις γλώσσες εκτός των ελληνικών και τουλάχιστον εκείνη την εποχή σπάνιζαν δημοσιογράφοι που ήξεραν γλώσσες. Μετά εξελίχθηκα σε πολιτικό συντάκτη, παρουσιαστή μέχρι το 1995, οπότε λόγω δυσμένειας της τότε διοίκησης με έβαλαν στο «ψυγείο», μία προσφιλής πρακτική στην ΕΡΤ. Για να μη διαμαρτύρομαι για το «ψυγείο» μου προσέφεραν μονιμοποίηση, μία άλλη προσφιλής τακτική. Εγώ όμως δεν το δέχτηκα, είναι ενάντια στις αρχές μου να κάθομαι και να μη δουλεύω. Έτσι προτίμησα να παραιτηθώ. Το αν άξιζα, το απέδειξε η περαιτέρω πορεία μου σε ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης, για πολλά χρόνια, κόλλησα ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, σε δύσκολα πόστα, χωρίς κομματικούς ή άλλους προστάτες, κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστούν πολλοί από τους επικριτές μου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η δημόσια τηλεόραση έπρεπε να αναδιαρθρωθεί εκ βάθρων και ένας χρόνος κυβερνητικής εμπειρίας διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες, αν αυτό θα ήταν εφικτό με την ΕΡΤ Α.Ε. σε λειτουργία. Ήταν αδύνατον γιατί δεν μπορούσε να εφαρμοστεί ούτε το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο. Δεν μπορούσες να μεταφέρεις ένα άτομο από την Κατεχάκη στην Αγ. Παρασκευή» και διευκρίνισε ότι «πιθανότητα ριζικών αλλαγών εν λειτουργία δεν υπήρχε».

«Γνώριζα από την πρώτη στιγμή τις ιδιαίτερες δυσκολίες της θέσης μου. Δεν την λένε τυχαία «ηλεκτρική» την καρέκλα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Γνώριζα πολύ καλά ότι με την αναγγελία του κλεισίματος προσωποποιούσα μία κυβερνητική απόφαση, με πολιτικό κόστος, γνώριζα όμως ακόμα καλύτερα ότι η δύσκολη αυτή απόφαση ήταν και αναγκαία και σωστή. Ήξερα ότι θα βρεθώ στο στόχαστρο των πολιτικών μας αντιπάλων, αλλά δεν έχω μάθει να λιγοψυχώ», υπογράμμισε.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “σκοταδιστικές πρακτικές που ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστές του”.

«Όταν ακούω τις κατηγορίες περί μαύρου, δεν μπορώ να μη σκεφτώ, κοίτα ποιος μιλάει, γιατί τις πλέον σκοταδιστικές πρακτικές τις ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστές του, που επέβαλαν ενημερωτικό μπλακ άουτ, που έριχναν μαύρο στην αντίθετη άποψη, που είχαν στερήσει ουσιαστικά από τους Έλληνες την ενημέρωση από τη δημόσια τηλεόραση τους τελευταίος έξι μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «σύντομα θα έχει συσταθεί και τεθεί σε λειτουργία ο νέος φορέας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που θα είναι κατοχυρωμένα ανεξάρτητος, αξιοκρατικά στελεχωμένος, σύγχρονα δομημένος και πλήρως ανταποδοτικός προς τους Έλληνες πολίτες. Όπου θα έχουν φυσικά θέση και ικανοί και άξιοι εργαζόμενοι της παρελθούσας ΕΡΤ Α.Ε αλλά και οι πτυχιούχοι νέοι που δεν είχαν καμία ελπίδα στο προηγούμενο καθεστώς. Τότε θα κριθεί από τους πολίτες η πολιτική μας απόφαση, γιατί ήταν  μία πολιτική απόφαση, όσο και αν θέλετε να ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή»

Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «σκεφτείτε ποιον πραγματικά εξυπηρετείτε; Κυρίες και κύριοι και η εμπάθεια έχει τα όριά της.» 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ