Δεν τα βρήκαν ΚΕΔΕ-εκπρόσωποι κομμάτων

Δεν τα βρήκαν ΚΕΔΕ-εκπρόσωποι κομμάτων

Άκαρπη υπήρξε η σχεδόν 4ωρη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και εκπροσώπους των κομμάτων.

Οι ύστατες προσπάθειες της ΚΕΔΕ να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τα τρία καίρια θέματα για την Αυτοδιοίκηση – το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων – δεν έφεραν, μέχρι στιγμής, κανένα αποτέλεσμα.

Ομάδα δημάρχων θα παρακολουθήσει το απόγευμα τη συνεδρίαση στη Βουλή.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις κτυπιέται η Αυτοδιοίκηση και ο βασικός πυρήνας της λειτουργίας της. Και πρόσθεσε:

«Όλοι αποδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από τις καταργήσεις των φορέων και ότι παραβιάζεται η αυτοτέλεια των δήμων μέσω της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να μας παίρνουν αρμοδιότητες».

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, σημείωσε πως απ’ ό,τι φαίνεται το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί. Όπως είπε, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε όλα τα κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή. Εξέφρασε τις διαφωνίες της και άκουσε τις απόψεις των βουλευτών. Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη θα συνεδριάσουν όλες της Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων στη χώρα και την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Εκ μέρους της ομάδας δημάρχων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου τόνισε ότι «οι βουλευτές ήταν ξεκάθαροι στις θέσεις τους. Είναι αποφασισμένοι να το περάσουν». Όπως είπε, «ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετοι στις τοποθετήσεις τους. Μας ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να περάσει. Ακόμη και βουλευτές που έχουν περάσει χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, όπως ο κ. Κουκουλόπουλος, ήταν παρόντες και δεν πήραν καμία θέση».

Και κατέληξε: «Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που τους κρατά σ’ αυτή την πολιτική, ενώ βλέπουν ότι είναι δίκαια τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων. Ούτε δημοσιονομικό όφελος υπάρχει για το κράτος, ούτε τροϊκανή επιταγή είναι. Τι είναι αυτό που με τόσο εμμονή κάνει την κυβέρνηση να επιτίθεται τόσο σκληρά κατά της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων;»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ