ΒΙΝΤΕΟ- Βρούτσης: Είμαστε λίγο πριν το τέλος της κρίσης

ΒΙΝΤΕΟ- Βρούτσης: Είμαστε λίγο πριν το τέλος της κρίσης

 

«Η χώρα μας είναι μία χώρα με αστείρευτες δυνάμεις. Πέρα από την κρίση όλοι είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες», είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε λίγο πριν το τέλος της κρίσης».

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός ανέφερε ότι «είμαστε μία χώρα η οποία δυστυχώς γρήγορα ενθουσιάζεται αλλά και πολύ γρήγορα δείχνει σημεία κόπωσης και απογοήτευσης».

«Η Ελλάδα», σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «το τελευταίο διάστημα, πληρώνοντας το τίμημα της αναβλητικότητας και της αδράνειας δεκαετιών έχει μπει μπροστά σε τεράστιες θυσίες».

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ως το «πρώτο θετικό βήμα» και επεσήμανε ότι «αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε ότι δεν θα το κερδίσουμε, το κερδίσαμε».

Δεύτερο θετικό βήμα χαρακτήρισε ο υπουργός τη φορολογία στον τζίρο των τραπεζών, καθώς, όπως είπε, «το 0,2% δεν θα επιβληθεί στις επιχερήσεις», ενώ το τρίτο βήμα είναι ότι «δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών».

Ο Γιάννη Βρούτσης κάλεσε όλους τους πολίτες να καταβάλουν τα δημόσια έσοδα και υπογράμμισε ότι «είναι οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα για οποίον μπαίνει σε περιβάλλον φοροδιαφυγής».

«Μία λέξη ταιριάζει σε όποιους λειτουργούν με αυτό το σκεπτικό: προδοσία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επανέλαβε ότι «εισάγουμε ένα νέο σύστημα για μηχανισμό κατώτατου μισθού και συγκλίνουμε σε ένα Ευρωπαϊκό πρότυπο. Ο κατώτατος μισθός δεν αλλάζει και παραμένει σταθερός μέχρι το 2017 όπως και το 8ωρο».

 

Δείτε το βίντεο :

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ