ΒΙΝΤΕΟ- Κακλαμάνης: Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή

ΒΙΝΤΕΟ- Κακλαμάνης: Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή

 

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης λόγω της απουσίας των υπουργών από την βουλή την ώρα που συζητείται το πολυνομοσχέδιο. “Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή”, είπε χαρακτηριστικά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την ομιλία του.

«Είμαι 20 χρόνια σε αυτό το κοινοβούλιο και σε τέτοιας σπουδαιότητας νομοσχέδιο δεν έχω δει τέτοια θλιβερή εικόνα στα έδρανα της κυβέρνησης», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «παρότι είναι μόλις 15 μέρες που σχηματίστηκε η κυβέρνηση και δεν μπορεί να επικαλεστεί κόπωση».

Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στην απουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα σημείωσε ότι «ήρθε να ακούσει τον υφυπουργό του και έφυγε».

«Για ένα νομοσχέδιο που τα ¾ του αφορούν το υπουργείο Οικονομικών, δεν βρίσκεται κανείς από το υπουργείο να ακούσει τους συναδέλφους» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ ενώ απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη είπε ότι «διδάξατε κοινοβουλευτικό ήθος χωρίς να είστε κοινοβουλευτικός».

Ο κ. Κακλαμάνης δεν πραγματοποίησε την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου καθώς όπως είπε, «τι να πω; Για να τα ακούσετε εσείς ; Δεν έχω ανάγκη να τα ακούσουν οι ψηφοφόροι μου έχω ανάγκη να τα ακούσει η κυβέρνηση η οποία φαίνεται ότι δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει το νόμο που υπογράφει και ζητάει να τον εμείς να τον ψηφίσουμε».

«Ποιος είναι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ποιος από το υπουργείο Εσωτερικών και ποιος από το Υγείας, για του πω για τον ΕΟΠΥΥ;» διερωτήθηκε.

«Είναι σα να ακούω τώρα τις νουθεσίες του Πρωθυπουργού που τους είπε μη τυχόν και δεν πηγαίνετε στη Βουλή» υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν θα κάνω την ομιλία μου. Περιμένω να δω τις τροποποιήσεις πριν πάρω την απόφαση τι θα ψηφίσω και τι όχι. Επί της αρχής έχω τοποθετηθεί ότι θα το ψηφίσω αλλά είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει τη Σύνοδο των προέδρων».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας στον Νικήτα Κακλαμάνη ανέφερε ότι «καταγράφονται οι απόψεις και οι υποδείξεις και σίγουρα θα μεταφερθούν στη διάσκεψη των προέδρων. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ