Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις

Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις

Ο υφυπουργός εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μίλησε στον Real fm και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου, το πολυνομοσχέδιο αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Όλος ο κόσμος αυτό που ζητά είναι να μην παρεμβαίνει απόφαση οργάνου, ότι διαπιστώνονται παραβάσεις, αλλά να πηγαίνει κατευθείαν στη δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει αυτή η ενδιάμεση διαδικασία», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου και συνέχισε:

«Η διαδικασία και η όλη συζήτηση στη βουλή, κατέληξε σε αυτό το πόρισμα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα δώσει όλα τα στοιχεία. Επί της ουσίας ο κόσμος λέει «με ενδιαφέρει οι 54.000 καταθέτες του εξωτερικού και οι 2.000 της λίστας Λαγκάρντ, να αποδώσουν στο ελληνικό δημόσιο».

Σχετικά με το αν θα υπάρχουν διαρροές κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Κεγκέρογλου είπε: «Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Θεωρώ ότι με τις βελτιώσεις οι οποίες γίνονται η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τις αβεβαιότητες».

Ακόμα, για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, σχολίασε:

«Για το 2013 υπάρχει όλη η απαραίτητη ρευστότητα. Έχουν προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το 2014. Η κυβέρνηση εγγυάται την καταβολή των συντάξεων».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ