Παρασκήνιο με Ιερώνυμο-Σόιμπλε

Παρασκήνιο με Ιερώνυμο-Σόιμπλε

 

Το ραντεβού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Αρχιεπίσκοπο ιερώνυμο δεν θα γίνει τελικά, αλλά όλη η ιστορία έχει έντονο παρασκήνιο. Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα διεμήνυσε στον Ιερώνυμο ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα ήθελε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη να έχει ένα ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Ιερώνυμος δέχθηκε και το ραντεβού κλείστηκε για μεθαύριο.

Όλα είχαν προγραμματιστεί, μέχρι που οι Γερμανοί επικοινώνησαν με την Αρχιεπισκοπή και με πρόσχημα το φορτισμένο πρόγραμμα του Σόιμπλε ζήτησαν συγγνώμη και ανέβαλαν τη συνάντηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διάφοροι παράγοντες έκριναν ότι το άνοιγμα του Γερμανού στον Ιερώνυμο θα δημιουργούσε προβλήματα.

Με απλά λόγια με τη στάση που έχει κρατήσει και τις δηλώσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος, κάποιοι φοβήθηκαν ότι ο μόνος λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε να συναντήσει τον Σόιμπλε ήταν για να του τα ψάλει αντιμνημονιακά.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ