Η πρέσβης της Αυστραλίας στον υφυπουργό Εξωτερικών

Η πρέσβης της Αυστραλίας στον υφυπουργό Εξωτερικών

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα Πολυξένη Μπλούμφιλντ.

Η πρέσβης της Αυστραλίας τον ενημέρωσε για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στο νομό Έβρου την εβδομάδα που διανύουμε και στο οποίο αναμένεται να επισκεφθεί την Σαμοθράκη, τον βόρειο Έβρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κομοτηνή.

Ο κ. Γεροντόπουλος αφού ευχαρίστησε στην Πρέσβη της Αυστραλίας για την επίσκεψη στον ακριτικό μας νομό, της επεσήμανε: «Ο Έβρος δεν αποτελεί σύνορο, αλλά γέφυρα που ενώνει τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), δύο λαούς και δύο κόσμους. Έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία και ιδιαίτερα σήμερα, που το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί πύλη εισόδου στην Κεντρική, την Βόρεια Ευρώπη και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Η κ. Μπλούμφιλντ συζήτησε ακόμα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ αυτός από την πλευρά του, έθεσε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της συμφωνίας κινητικότητας των Νέων μεταξύ των δύο χωρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ