Στουρνάρας: Ο χάρτης για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο

Στουρνάρας: Ο χάρτης για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου».

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος , η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων αποτελούν τα κλειδιά για αλλαγή σελίδας, τόνισε ο υπουργός.

«Αν εμείς δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις πολιτικές ηγεσίες, αλλά και τους λαούς της ΕΕ να μας θεωρούν αξιόπιστους» επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Στουρνάρας.

Για τα φορολογικά έσοδα ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι: «η υστέρηση που παρατηρείται στα φορολογικά έσοδα είναι διαχειρίσιμη, ερμηνεύσιμη και αντιστρέψιμη».

Για τη φοροδιαφυγή τόνισε ότι «γίνεται συνεχής προσπάθεια για την αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι φοροφυγάδες δεν παραμένουν πια στο απυρόβλητο αντίθετα στερούνται ακόμα και την ελευθερία τους, πρωτοφανές για την οικονομική ιστορία της χώρας μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ