Παπαμιμίκος: Οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο

Παπαμιμίκος: Οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο

 

Βέβαιος ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, που συνομίλησαν μαζί του στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως είπαν, ο κ. Παπαμιμίκος είναι σίγουρος ότι, παρά τις όποιες επιφυλάξεις, οι βουλευτές της ΝΔ, όπως και στο παρελθόν, θα λειτουργήσουν με αίσθημα ευθύνης, ως «ήρωες» και θα βάλουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω απ΄όλα, γιατί το πολυνομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί.

Σε συζητήσεις που έγιναν σχετικά με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Παπαμιμίκος επισήμανε ότι δεν υπάρχει στη ΝΔ η λογική να δώσει χρίσμα σε κοινούς υποψήφιους με το ΠΑΣΟΚ. Πρόσωπα και έργα θα αξιολογηθούν από την αρχή και θα δοθεί σημασία στην ανάδειξη αξιόλογων ανθρώπων, πάνω από κόμματα. Όταν τέθηκε το ζήτημα ποια στάση θα κρατήσει η ΝΔ σε μια νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν λιτός: «Στην ώρα του».

Στο κόμμα της ΝΔ, ο κ. Παπαμιμίκος θέλει να ακολουθήσει μια νέα φιλοσοφία για έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, με σφιχτή και ευέλικτη διοίκηση, αναδιάρθρωση γραμματειών και τομέων, θεματικές δομές, ενεργοποίηση αξιόλογων ανθρώπων και σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα.

Με αφορμή την επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν του δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσει στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Παπαμιμίκος επικοινώνησε, σήμερα το πρωί, τηλεφωνικά μαζί του και του εξήγησε ότι, από τη στιγμή που παύθηκε από περιφερειάρχης, δεν είναι πια αιρετός και δεν προβλέπεται «εξ οφίτσιο» συμμετοχή του στις ψηφοφορίες και τα όργανα του κόμματος, ενώ ως πρώην βουλευτής ήταν σύνεδρος. Αναγνώρισε, δε, την προσφορά του στην παράταξη, στην οποία και παραμένει.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει ταχθεί υπέρ της άποψης να γίνει τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος, ώστε να συμμετέχουν «εξ οφίτσιο» και όσοι υπήρξαν υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, όπως ο Π. Ψωμιάδης. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Παπαμιμίκος Vs Παπαδημούλη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ