Ο Οικονόμου για το Ασκληπιείο Βούλας

Ο Οικονόμου για το Ασκληπιείο Βούλας  

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατέθεσε ερώτηση αναφορικά με τον κίνδυνο να κλείσει η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας.

 

“Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο στη Βούλα, το οποίο επικαλείται σχετική ενημέρωση και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα στην παιδιατρική κλινική απομένουν σήμερα μόλις δύο παιδίατροι, εκ των οποίων η μία (η Διευθύντρια) αποχωρεί με σύνταξη στο τέλος του έτους, ενώ η δεύτερη είναι επικουρική, εργάζεται δηλαδή στην παιδιατρική κλινική με ετήσια σύμβαση. Ακόμα όμως και αν ανανεωθεί η σύμβασή της είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η παιδιατρική αυτή κλινική του Νοσοκομείου και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του συνόλου των Δήμων της Νοτιοανατολικής Αττικής με μία μόνο επικουρική ιατρό. Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια οι γονείς που απευθύνονται στην συγκεκριμένη παιδιατρική κλινική για τα παιδιά τους έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της οικονομικής κρίσης που δεν τους επιτρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές υγείας όπως στο παρελθόν, είναι εύκολα αντιληπτό ότι ήδη η παιδιατρική κλινική του Ασκληπιείου δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει το σύνολο των αναγκών.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

 

Σε ποιες άμεσες ενέργειές θα προβείτε προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες αυξημένες ανάγκες για ιατρικό προσωπικό στην Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου στη Βούλα;

Σε ποιες ενέργειές θα προβείτε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και την επόμενη χρονιά όταν και συνταξιοδοτείται η μία εκ των δύο ιατρών και λήγει η σύμβαση της δεύτερης ότι δεν θα διακοπεί ούτε μια ημέρα η λειτουργία της Κλινικής λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού;” 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ