Στουρνάρας:Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε για τον ΦΠΑ

Στουρνάρας:Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε για τον ΦΠΑ

 

 Για “τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup”,ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας.

“Παρεμπιπτόντως, επειδή ελέχθη ότι πήραμε «κουτσουρεμένη» τη δόση, θέλω να εξηγήσω ότι πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Απλώς, υπήρχε μία εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παίρναμε παραπάνω, πέραν αυτών που είναι στο πρόγραμμα, που ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα Κοινοβούλιά τους και θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. Άρα, ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη, δεδομένων, μάλιστα, των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς για τον ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι “έχει τεθεί, πια, στο τραπέζι και στις επόμενες δέκα ημέρες θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα”. “Εάν γίνει δεκτό, θα ξεκινήσει από πρώτη Αυγούστου. Εάν γίνει δεκτό το σχέδιο”, υπογράμμισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των εσόδων ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία έκθεση. “Η εισήγηση προς το Eurogroup ήταν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ότι το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. Δεν υπάρχει καμία έκθεση, πιθανώς να αναφέρονται σε παλαιές εκθέσεις”, σημείωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ