Ο Παναγωτόπουλος για την «Μήδεια»

Ο Παναγωτόπουλος για την «Μήδεια»

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρέστη στην έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Επιδαύρου- Αθηνών και παρακολούθησε την παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά την παράσταση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα εγχείρημα που πέτυχε. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Συγχαρητήρια στην εξαιρετική σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου, στις ανεπανάληπτες ερμηνείες του Γιώργου Κιμούλη και των υπολοίπων ηθοποιών, στην πολύ αξιόλογη δουλειά που έκανε με τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, με τον οποίο μας συνδέει μακρά φιλία, στην έξοχη μετάφραση του Κώστα Γεωργουσόπουλου, στην θαυμάσια μουσική σύνθεση του Θάνου Μικρούτσικου…

Από τη στιγμή όμως που βρισκόμαστε και εμείς- η νέα πολιτική ηγεσία- στη δική μας αφετηρία, θα θέλαμε να σφίξουμε το χέρι σε όλους τους ανθρώπους του Πολιτισμού που σε αυτό το δύσκολο, αλλά τόσο κρίσιμο καλοκαίρι δείχνουν ποια είναι η Ελλάδα του Πολιτισμού στους εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που θα έρθουν αλλά και σε όλους εμάς… Και θυμίζουν, ότι αυτή η Ελλάδα του πολιτισμού έρχεται από πολύ μακριά και το πεπρωμένο της είναι να βαδίσει πολύ μακριά ακόμη.

Είναι η Ελλάδα που δεν ηττάται. Η Ελλάδα που δεν κάμπτεται από τις δυσκολίες, η Ελλάδα που ξαναστέκεται στα πόδια της, βρίσκει το κουράγιο να αγωνίζεται και να νικά.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ