Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Η ανώμαλη προσγείωση από το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος στη σκληρή πραγματικότητα της μνημονιακής καταστροφής δεν εξωραΐζεται από κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις  κυβερνητικών βουλευτών. Ειδικά όταν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα-στην καλύτερη των περιπτώσεων- τη διατήρηση του αιώνια προσωρινού χαρατσιού της ΔΕΗ.

Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων συνιστά άλλο ένα παράδειγμα φορολογικής εξόντωσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο οι πλούσιοι και οι μεγαλοφοροφυγάδες. Αποτελεί τη χειρότερη διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργεί η κυβέρνηση περί τέλους των μνημονίων και ανάκαμψης, αφού όντας αντιμέτωπη με τα στρατηγικά της αδιέξοδα, η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να ψελλίσει έστω την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση. Περιορίζεται σε επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς που  φανερώνουν ακόμα περισσότερο την πολιτική της γύμνια και στρώνουν το έδαφος για ακόμα πιο βάναυσα και αντικοινωνικά μέτρα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ