Άδωνις: Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία με την τρόικα

Άδωνις: Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία με την τρόικα

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικα, τόνισε ότι κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία.

«Η συνάντηση με την τρόικα πήγε πάρα πολύ καλά, ως προς τις προβλεπόμενες πράξεις, δηλαδή τα prior actions που είχαμε, και δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα. Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία.

Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας, καθώς συμφωνήσαμε ότι έχουμε φτάσει στο κατώτατο δυνατό όριο. Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι πρόκειται να γίνει με το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, απάντησε:

«Είναι γνωστό το μέτρο. Το έχουμε ανακοινώσει. Για τώρα θα γίνει το claw back αλλά προχωράμε σε μια όσο το δυνατόν ταχύτερη αναδιάρθρωσή του, ώστε να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και να μην έχει ανέλεγκτες δαπάνες. Το σημαντικό είναι να σεβόμαστε τα χρήματα του Ελληνικού Λαού έως και το τελευταίο Ευρώ».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν νέες πηγές εσόδων για τον Οργανισμό, διασαφήνισε ότι «Στην παρούσα φάση δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Θα το δούμε αν χρειαστεί στο μέλλον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ