Μανιτάκης: Η τρόικα βλέπει… ντομάτες και πατάτες

Μανιτάκης: Η τρόικα βλέπει… ντομάτες και πατάτες

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Παρέμβαση στις εξελίξεις με την κινητικότητα πραγματοποιεί ο πρώην πλέον υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, καλώντας σε συστράτευση, προκειμένου να μην αναχθεί από την τρόικα η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων ως προαπαιτούμενη ενέργεια για τη δόση. Δεν διστάζει, μάλιστα, να χαρακτηρίσει ως «ταφόπλακα της κινητικότητας και της μεταρρύθμισης συνολικά» τυχόν μετακίνηση των υπαλλήλων τώρα.

«Απέναντι στην τρόικα, ας καταστρώσουμε μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης. Ας συνεννοηθούμε μεταξύ μας και ας αποκρούσουμε με πειστικά επιχειρήματα, ενωμένοι και συντονισμένοι, καλά προετοιμασμένοι και με επιμονή, το αίτημα να αναχθεί η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων σε προαπαιτούμενη ενέργεια-διακινδυνεύοντας μεταξύ άλλων και απρόβλεπτες δικαστικές περιπέτειες. Αυτό κινδυνεύει να γίνει, πιστέψτε με, η ταφόπλακα της κινητικότητας και της Μεταρρύθμισης συνολικά» δηλώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που απέστειλε προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο πρώην υπουργός.

Ο Αντ. Μανιτάκης, αφού αναφέρει πώς είχε σχεδιαστεί η κινητικότητα, επιτίθεται με σφοδρότητα στην τρόικα: «Κατέφθασε, λίγες μόνον ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της μετακίνησης των πρώτων εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων, στις αρχές Ιουνίου, και απαίτησε εκβιαστικά και κυνικά την άμεση εντός ολίγων ημερών μετακίνηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, δια μιας, εν μια νυκτί, χωρίς τα πορίσματα προηγούμενης αξιολόγησης και αποτίμησης προσόντων προσωπικού. Λες και επρόκειτο για μετακίνηση τόνων ντομάτας ή πατάτας» τονίζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Ολομέτωπη από Σκοπούλη

Εν τω μεταξύ, ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση και τους έως πρόσφατα πολιτικούς προϊσταμένους της, εξαπολύει η πρώην υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη με επιστολή που απέστειλε προς την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ενώ από τα «πυρά» της δεν εξαιρείται ούτε η Αγίου Κωνσταντίνου που την πρότεινε για υπουργό.

«Οι αντιστάσεις ήταν τεράστιες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επικαλούνταν τις αντιδράσεις των “τάξεων” των ιατρών και των φαρμακοποιών. Αποτέλεσμα: Η αναβολή αντίληψης των αναγκαίων παρεμβάσεων απ’ το Υπουργείο. Βέβαια το κενό “κάλυψαν” με ισοπεδωτικό τρόπο, μέτρα που είχαν εισηγηθεί από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών. Μέτρα που αφορούσαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη», επισημαίνει και καταγγέλλει ότι οι έρευνες που είχε ζητήσει για εξορθολογισμό των δαπανών σταμάτησαν μετά από συμφωνία των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης! «Αν η κυβερνητική ηγεσία, όντως ήθελε να διορθώσει τα πράγματα, θα εκτιμούσε δεόντως αυτές τις ενέργειες και δεν θα έκανε το παν εναντίον αυτής της προσπάθειας, χρησιμοποιώντας πολιτικό προσωπικό, συνδικαλιστικά όργανα και δημοσιογραφικούς οργανισμούς», αναφέρει.

Η Φ. Σκοπούλη, μάλιστα, με την επιστολή της, αφήνει σοβαρές αιχμές και κατά της ίδιας της ΔΗΜΑΡ: «Θεωρώ ότι η ΔΗΜΑΡ όφειλε εξ’ αρχής να θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις στην τρικομματική κυβέρνηση και αυτές να τις επικοινωνήσει δυνατά προς τα έξω. Για παράδειγμα: Να μη δεχθεί μοιρασιές σε θέσεις με την αναλογία ποσοστών, αλλά να απαιτήσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Φ. ΣΚΟΠΟΥΛΗ

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ