Οι εισηγήσεις στον Σαμαρά και η συνεννόηση με τον Βενιζέλο

Οι εισηγήσεις στον Σαμαρά και η συνεννόηση με τον Βενιζέλο

 

Σε δίλημμα φαίνεται ότι βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το αν έπρεπε να αναφερθεί στα θέματα που έθεσε χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης και ιδίως στο ζήτημα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr κάποιοι είχαν εισηγηθεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αναλυτικά με τη σημερινή του ομιλία και στους δύο. Σημειώνεται ότι ο κ. Κακλαμάνης τάχθηκε εμμέσως, πλην σαφώς, υπέρ της διεξαγωγής εκλογών και είπε ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, ενώ ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι για “την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου”.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φυσικά και υπάρχουν, ότι είναι ένα θέμα που θα το βρει μπροστά της η συγκυβέρνηση και ότι είναι καλό να απαντηθεί από τώρα. Ποια θα ήταν η απάντηση; Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έκαναν στον Αντώνη Σαμαρά, αυτό μεταφράζεται στο εξής: ότι δεν χαρίζουμε τίποτα στο ΠΑΣΟΚ, ότι οι ιδεολογικές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν και ότι η κυβερνητική συνεργασία κατέστη αναγκαία για το καλό του τόπου, καθώς αν πηγαίναμε σε εκλογές κανείς δεν ξέρει τι θα έβγαζε η κάλπη και επιπλέον θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

Τελικά, επελέγη άλλος δρόμος και ο κ. Σαμαράς δεν πήρε θέση στις δηλώσεις Βορίδη, με στόχο να πέσουν οι τόνοι και να υποβαθμιστεί το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου που έγινε σε καλό κλίμα, υπήρξε συνεννόηση και ο Πρωθυπουργός κάλυψε αυτό το κομμάτι με μια μόνο φράση, λέγοντας ότι αφήνουμε πίσω τις διαμάχες για το χθες.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ