Μητσοτάκης: Δεν είμαι ο υπουργός των απολύσεων

Μητσοτάκης: Δεν είμαι ο υπουργός των απολύσεων

«Δεν είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και προσθέτει: «Μην ξεχνάτε ότι για κάθε έναν υπάλληλο, που θα φεύγει, θα έρχεται ένας, ο οποίος σήμερα περιμένει στην… ουρά του ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η πραγματική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «πολύ δύσκολο στοίχημα», όταν μιλά για μεταμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης μέσα σε σχετικά σύντομο χρόνο, απορρίπτει την τακτική του «ξαφνικού θανάτου» μιας μεγάλης εταιρείας του Δημοσίου και σημειώνει πως το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, αναφερόμενος σε αριθμό υπαλλήλων, όπως λέει 4.000-6.000, που εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης.

Προαναγγέλλει ότι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να συναντήσει τα μέλη της τρόικας των δανειστών, θα επισημάνει ότι η διαδικασία της «κινητικότητας» δεν έχει ποσοτικούς στόχους και ότι χρειάζεται κάποιους μήνες για να γίνει σωστά και δίκαια. Θέτει, δε, ως χρονικό όριο για την επίτευξη αυτού του στόχου, το προσεχές εξάμηνο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ