Ευρεία σύσκεψη Βενιζέλου

Ευρεία σύσκεψη Βενιζέλου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Υπό τις απειλές για αποχώρηση της Αριστερής πρωτοβουλίας και του Γ. Παναγιωτακόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει το μεσημέρι ευρείας σύσκεψης των «πράσινων» υπουργών, υφυπουργών, ειδικών και γενικών γραμματέων, με κομματικά στελέχη και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο πρόεδρος του κόμματος -και αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών πλέον- δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο συντονισμό των κυβερνητικών στελεχών που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ με τον κομματικό μηχανισμό, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν. Είναι, πάντως, άγνωστο εάν θα αναθέσει σε πρόσωπο να αναλάβει το συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος, όπως και αν θα ορίσει Γραμματέα της ΚΟ και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, θέσεις που παραμένουν κενές μετά τις υπουργοποιήσεις των αντίστοιχων στελεχών.

Φαβορί για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ είναι ο Τάκης Ρήγας και για μια εκ των δυο θέσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ο Φίλιππος Σαχινίδης, που αρνήθηκε κάθε πρόταση να μπει στην κυβέρνηση.

Δείπνο στην ΚΟ

Αρχές Ιουλίου ο Ευ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρήσει δείπνο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα με ευρωπαίους οικονομολόγους για την οικονομία στις χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεδρίαση ΚΕ

Εντός του Ιουλίου και μετά τη στελέχωση των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ