Κουτσούμπας: Κυβερνητικές μεταμφιέσεις

Κουτσούμπας: Κυβερνητικές μεταμφιέσεις

 

«Εντός των “τειχών” της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία κυβερνητική μεταμφίεση δεν αποτελεί λύση για το λαό», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής.

Για τον ίδιο, «οι όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στον λαό». Όπως επισημαίνει, «για το λαό που υποφέρει, είναι αδιάφορο εάν τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσα από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ή από ένα άλλο παρόμοιο. Η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας: «Τα ναζιστικά κόμματα και ιστορικά και διεθνώς και στη χώρα μας είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος. Τους αξιοποιεί το σύστημα. Όταν λέμε ότι είναι τσιράκια του συστήματος, το εννοούμε. Για παράδειγμα, τους αξιοποιεί για τη θεωρία των δύο άκρων. Τους βολεύει. Για να επιτεθούν ενάντια στο εργατικό κίνημα, στην πορεία της ταξικής πάλης και σε όσους κάνουν κριτική στον καπιταλισμό αξιοποιούν τις ακρότητες της Χρυσής Αυγής για να πουν ότι υπάρχει και το άλλο άκρο». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ