Αναστάσιος: Ελάτε πιο κοντά στην Αλβανία

Αναστάσιος: Ελάτε πιο κοντά στην Αλβανία

 

«Ελάτε πιο κοντά στην Αλβανία τώρα που είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της διαμόρφωσής της ως κράτος με ευρωπαϊκή προοπτική». Την έκκληση αυτή απεύθυνε, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, στον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της αποστολής Ελλήνων Βουλευτών στα Τίρανα ως παρατηρητές στις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας, ο Τέρενς Κουίκ είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συνάντησα σήμερα, εδώ στα Τίρανα, για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Πρέπει να ακούσουμε την έκκληση του Μακαριώτατου, η Ελλάδα να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στην Αλβανία, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της. Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από είκοσι χρόνια από τότε που λυτρώθηκε από το άθεο και απολυταρχικό καθεστώς του Χότζα.

Περνώντας μέσα από Πυραμίδες και εξεγέρσεις, με συγκρουσιακές εναλλαγές κυβερνήσεων, η Αλβανία επί της ουσίας τώρα διαμορφώνεται ως ένα συγκροτημένο κράτος και μάλιστα με ευρωπαϊκή προοπτική.  Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε, να αναχαιτίσουμε και να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας…»

Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο συμμετείχαν και οι βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή, Γιώργος Βαρεμένος, Πέτρος Τατσόπουλος και ο Γιώργος Χαμπούρης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών της Βουλής των Ελλήνων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ