ΒΙΝΤΕΟ-Στις 20.30 το νέο ραντεβού των τριών αρχηγών-Τι δήλωσαν Βενιζέλος και Κουβέλης

ΒΙΝΤΕΟ-Στις 20.30 το νέο ραντεβού των τριών αρχηγών-Τι δήλωσαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Απόψε θα ολοκληρωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, το σύνολο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων στο ζήτημα της ΕΡΤ και των εργαζομένων της αλλά και στο μείζον θέμα που προέκυψε και αφορά την λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση θα γίνει στις 20.30 το βράδυ, ενώ νωρίτερα, θα συνεδριάσουν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει κανονικά στη Βιέννη όπου θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ίσως συναντήσει εκεί την Άνγκελα Μέρκελ και θα επιστρέψει εγκαίρως για την σύσκεψη των αρχηγών.

Βενιζέλος: Ο λαός δεν θέλει εκλογές

“Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει μια κυβέρνηση τρικομματική και αποτελεσματική. Πρέπει να επαναθεμελιώσουμε την ύπαρξη της κυβέρνησης. Πρέπει να συζητήσουμε ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και της νομιμότητας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα που αφορούν θεσμό μεγάλης σημασίας που είναι η δημόσια τηλεόραση. Η στάση μας διαπνέεται από ισχυρό αίσθημα ευθύνης”, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις συχνότητές της και την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.

Ο ίδιος ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αύριο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 5 το απόγευμα.

 

 

Koυβέλης: Καταβάλλω προσπάθεια να βρεθεί λύση

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, με κανονικό πρόγραμμα από όλες τις συχνότητες», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της ραδιοτηλεόρασης αλλά και αυτά της λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης. Η αποψινή συνεδρίαση ήταν διαδικασία επίπονη. Για εμάς προέχει το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί λόγω κρίσης. Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ είναι διαρκώς παρούσα».

 

Κεδίκογλου: Στις 20.30 η νέα σύσκεψη

“Έγινε μία σύνθετη πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης. Ένα από τα θέματα ήταν το πώς θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

“Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που είχε θέσει ο Πρωθυπουργός προχθές”, πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρήσει το πρωί για τη Βιέννη προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα επιστρέψει το απόγευμα.

“Δεν μιλάτε για ΕΡΤ, σας ακούμε που λέτε για δημόσια ραδιοτηλεόραση;” ήταν η ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους. “Aυτά για σήμερα, η συνέχεια αύριο”, αρκέστηκε να απαντήσει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ